IL: Tamperelaispariskunta toi Suomeen sairaita koiranpentuja Espanjasta – Epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja petoksista

Tamperelaispariskuntaa epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja 17 eri petoksesta, uutisoi Iltalehti

Pariskunta oli Sisä-Suomen poliisin Iltalehdelle antamien tietojen mukaan elättänyt itsensä jo vuosien ajan koirakaupoilla. Pariskunta toi koiria Suomeen myytäväksi Espanjasta maateitse autolla sekä myös lentokoneella. Koiria myös pennutettiin Suomessa.

Lehden mukaan eläimiä myytiin kymmenille ihmisille koko Suomeen 2013-2017. Pentuja myytiin amstaffi-rotukoirina. Kaikkien eläinten paperit ja rokotukset eivät olleet kunnossa ja niistä osalla oli sairauksia. Koirien myyntihinta oli 600-1800 euroa.

Törkeä eläinsuojelurikos liittyy vuonna 2016 kesällä tehtyyn, kaksi viikkoa kestäneeseen reissuun, jonka aikana pariskunta toi pakettiautolla Suomeen 14 koiraa ja kuusi muuta eläintä. Eläinten olot autossa olivat surkeat.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi tamperelaismiehen viime perjantaina poissaolevana. Suomi aikoo pyytää Espanjaa luovuttamaan hänet. Sisä-Suomen poliisi kertoo Iltalehdelle, että miehellä on hallussaan tällä hetkellä yli 15 koiraa, joita hän pyrkii myymään tai teettämään niillä lisää pentuja. Epäilty tamperelaisnainen otettiin kiinni jo marraskuun lopulla, kertoo Iltalehti.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut