Eduskuntavaaliehdokas lataa suorat sanat yhteiskunnasta: ”Eläinteollisuus on moraalinen vääryys!”

POLITIIKKA Kevään eduskuntavaalit tarjoavat lukuisia tulokkaita. Eläinoikeuspuolue ja Jaakko Perttunen ovat yksi heistä.

Nokialaisella Jaakko Perttusella on vahva poliittinen agenda: täysillä eläinten puolesta. Mies edustaa Eläinoikeuspuoluetta, joka on nuorimpia tulokkaita puoluerekisterissä. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kevään eduskuntavaaleissa puolueiden tarjonta on melkoinen, ja yksi uusista tulokkaista on vuonna 2016 rekisteröity Eläinoikeuspuolue. Sen tavoitteena on laittaa ”nykyinen lihanormiin perustuva yhteiskuntamalli” uuteen uskoon.

Yksi puolueen täkäläisistä eduskuntavaaliehdokkaista on nokialainen Jaakko Perttunen Teknisellä vaaliliitolla Feministisen puolueen ja SKP:n kanssa haetaan Pirkanmaalta yhtä kansanedustajan paikkaa.

– Suomessa eläinteollisuudessa tapetaan vuosittain kymmeniä miljoonia tuntevia itseisarvoisia olentoja. Se on myös ympäristön kannalta katastrofaalista. Eläinteollisuus on tällä hetkellä suurin moraalinen vääryys yhteiskunnassa, ja se velvoittaa muutoksiin ruuantuotannossa. Eläintuotannosta on luovuttava tuottajien kanssa yhdessä kompromisseja tehden ja siirryttävä kohti suoraan ihmisille kelpaavan kasvisravinnon tuotantoa, Perttunen sanoo.

Muita puolueen ajamia asioita ovat ympäristöpoliittiset teemat, kuten ympäristölle haitallisten elinkeinotukien alasajo ja lentovero sekä ihmisarvokysymykset, kuten perustulo ja vapaa liikkuvuus.

Perttusta itseään kiinnostaa kuitenkin eniten eläinten oikeudet.

– Se miten muita eläimiä kohdellaan yhteiskunnassa on moraalisesti väärin, ja käsityksemme oikeudenmukaisuudesta pitäisi sisältää myös eläimet, Perttunen sanoo.

Myös viime aikoina valitettavan ajankohtaiseksi noussut vanhustyö nousee esille.

– Ensi vaalikaudella vanhustyön hoitajamitoituksia on nostettava ja mitoituksessa tulee ottaa lukuun vain varsinaista hoitotyötä tekevä henkilöstö.

Mies ei ole nyt ensimmäistä kertaa ehdokkaana vaaleissa. Keväällä 2017 Perttunen oli Eläinoikeuspuolueen listalla kuntavaaleissa. Ääniä kertyi 124. Työkokemusta on lastentarhanopettajana ja nuorisotyöstä.

– Vapaaehtoistyöt ovat minulle tärkeä asia. Olen sitä mieltä, että arvojen taustalle vaaditaan myös tekoja. Valitsemieni vapaaehtoistöiden kautta voin toteuttaa niitä arvoja jotka koen tärkeiksi, kuten eläinten oikeudet ja yhteiskunnallinen solidaarisuus.

Mikäli paikka eduskunnassa aukeaa, suunnitelma on jo selvillä. Ehdokas listaa nopeasti usemmankin asian, joihin liittyen lakialoitteita tullaan lataamaan tiskiin välittömällä tai ainakin hyvin nopealla aikataululla.

– Turkistarhaus on lopetettava välittömästi, verotusjärjestelmää muutettava suosimaan kasviperäisiä tuotteita ja eläintuotantoa alasajettaessa eläintuottajille on synnytettävä kunnollinen eläintuotannon lopettamistuki, Perttunen linjaa.

Jaakko Perttunen

29-vuotias, asuu Nokialla. Koulutukseltaan sosionomi.

Eläinoikeuspuolueen eduskuntavaaliehdokas keväällä 2019.

Työskennellyt aiemmin lastentarhanopettajana sekä nuorisotyössä, työskentelee tällä hetkellä rautaosastolla myyjänä.

Harrastaa puutöitä ja tekee myös paljon vapaaehtoistyötä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut