Tällainen on Ylöjärven tuleva palloiluhalli

Oma halli mahdollistaa ympärivuotisen jalkapalloharjoittelun.

Sami Päivinen, Panu Larimo, Chi Tran Minh ja Juha Kanto esittelevät hallin piirrustuksia. Vieressä 3d-havainnekuva. Joonas Alanne

Joonas Alanne

Ylöjärvelle rakennetaan monitoimihalli. Halli rakennetaan raivatulle metsäalueelle lähelle koulutuskeskus Valoa.

Hallissa on mahdollista pelata useita lajeja, sillä tekonurmikentän lisäksi sinne on tulossa myös monitoimikenttä, joka sopii esimerkiksi futsalin, salibandyn tai lentopallon pelaamiseen.

Ylöjärven Urheiluhallit Oy:n toimitusjohtaja, Ylöjärven Ilveksen toiminnanjohtajanakin toimiva Sami Päivinen uskoo, että tekonurmen pääasiallinen käyttäjä tulee olemaan jalkapallo.

– Koko hallin päätarkoitus on parantaa ylöjärveläisten harrastusmahdollisuuksia. Vuoroja myydään ensisijaisesti ylöjärveläisille toimijoille ja vasta sen jälkeen muualta tuleville, sanoo Päivinen.

Liikevaihdon tulisi yltää 125 000 euroon vuodessa jotta kulut saadaan kuitattua. Käytännössä vuoden liikevaihto pitää tehdä syyskuun ja huhtikuun välillä, koska kesällä käyttöä on vähemmän.

Hankkeen puuhamiehet eivät kuitenkaan usko, että tekonurmivuorojen myymisestä tulee haastavaa. Koko Pirkanmaan alueella on tällä hetkellä kova pula palloiluhalleista, jotka mahdollistavat seuroille ympärivuotisen harjoittelun. Tästä syystä kyselyitä koskien nimenomaan hallin tekonurmipuolta on jo tullut ympäri Pirkanmaata.

Monitoimihallista tulee PVC-halli, mutta projektipäällikkö Chi Tran Minhin mukaan muitakin vaihtoehtoja mietittiin. PVC-hallia puolsivat kestävyys ja tontin koko.

– Nyt rakenteilla oleva halli on suurin, joka siihen kohtaan oli mahdollista rakentaa. Kuplahalli olisi ollut parempi vaihtoehto jos hallista olisi tehty kaksi kertaa suurempi. Lisäksi ylipainehallin käyttökustannukset olisivat olleet suurempia. Liukkaan PVC:n eduksi voidaan myös laskea, ettei sen päälle käytännössä kerry lumikuormaa, hän sanoo.

PVC-halli on myös mahdollista purkaa ja siirtää.

– Tekninen käyttöikä teräsrakenteilla on 55 vuotta ja PVC-pressulla 25 vuotta. Kaupunki ei kuitenkaan suostunut vuokraamaan tonttia pidemmäksi aikaa kuin 15 vuodeksi, jonka jälkeen halli saatetaan joutua purkamaan. Myös tämä puolsi PVC-hallin rakentamista, sanoo Chi Tran Minh.

Rakennustyöt alkavat huhtikuun lopussa ja päättyvät heinäkuun lopulla. Sen jälkeen halliin tehdään vielä sähköasennustöitä ennen alustavaa avajaispäivää 1. lokakuuta.

Fakta

Hallin käyttövuorojen vuokrauksesta vastaa Ylöjärven Urheiluhallit Oy, jonka osakekannan omistaa kokonaisuudessaan jalkapalloseura Ylöjärven Ilves. Rakennuttajana toimii Ylöjärven Areena Oy.

Hallista tulee teräsrunkoinen betonihalli, jonka katto on PVC-muovia.

Hallista tulee 90 metriä pitkä ja 45 metriä leveä. Harjakorkeus on 16 metriä ja korkeus reunasta kuusi metriä. Tavoiteltu sisälämpötila on 18 astetta.

Tekonurmialueesta tulee kooltaan 66 m x 44,5 m, monitoimialustasta 44,5 m x 22 m.

Halliin tulee lajiliittojen hyväksymät alustat. Saltex-tekonurmi ja Taraflexin sisäpelialusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 7. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 8. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 9. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 10. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 11. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 12. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 13. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 14. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"
 15. Pääkirjoitus: Maltti on valttia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.