Mummon Kammari muutti ratikkareitille

MUUTTO Uudet tilat ovat esteettömät ja sijaitsevat aiempaa paremmassa paikassa.

Kyttälässä pitkään sijainnut Mummon Kammari on muuttanut uusiin tiloihin. Mummon Kammari löytyy nyt Hämeenkadun länsipäästä Seurakuntien talosta.

Uudet tilat avattiin katutasoon, mistä vapaaehtoistoiminnanohjaaja Anja Leino on erityisen ilahtunut.

– Tänne on nyt esteetön päästy. Aiemmassa paikassa piti käyttää autotallin luiskaa, mikä aiheutti jopa vaaratilanteita.

Leino löytää uusista tiloista myös muita hyviä puolia: uusi paikka on aiempaa helpompi löytää, parempi sijainniltaan ja käsitöitä myyvä Mummon Puoti sai isommat tilat.

– Ja on tämä myös valoisampi. Otavalankadulla osa tiloista sijaitsi maan alla.

Mummon Kammari muutti Hämeenkadulle alkuvuodesta, ja tilat siunattiin 11. tammikuuta. Tuparit järjestettiin tänä perjantaina.

– Asiakkaat ovat löytäneet uuden paikan oikein hyvin. Täällä on päivittäin koolla 60–70 henkeä ja välillä enemmänkin.

Tiloissa kokoontuu myös kuurojen, kuurosokeiden, näkövammaisten ja vammaisten ryhmiä.

Mummon Kammarissa työskentelee yhdeksän palkattua työntekijää, joista kaksi on Tampereen kaupungin palkkaamia. Lisäksi Mummon Kammarissa työskentelee useita vapaaehtoistyöntekijöitä.

Mummon Kammari välittää vapaaehtoisia seuraksi myös yksinäisten vanhusten koteihin ja palvelutaloihin.

– Mummon Kammarilla on noin 900 vapaaehtoista, mutta lisää tarvitaan. Meillä on tällä hetkellä kymmeniä vanhuksia, jotka kaipaavat ystävää.

Ystävät toimivat vapaaehtoispohjalta.

– Osa vapaaehtoisista pitää kesällä lomaa. Kesällä vanhukset jaksavat lähteä paremmin ulos, joten siksi palkkaamme tänäkin kesänä nuoria ulkoiluapuun. Töitä on tarjolla 18 nuorelle kuukauden mittaisiksi pesteiksi. Haku on käynnissä helmikuun ajan, Leino vinkkaa.

Mummon Kammarin osoite on Hämeenkatu 28. Paikka on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 10–15 ja keskiviikkoisin kello 10–17. Mummon Kammari on kiinni perjantaisin.

Ensi viikon ohjelma (viikko 8)

Maanantaina kello 10: Peittotalkoot, joissa neulotaan peittoja SPR:n katastrofikohteisiin. Talkoisiin voi lahjoittaa villalankoja.

Maanantaina kello 14: Kirjojen ystävät -kokoontuminen. Ensi viikolla 18. helmikuuta paikalla ovat Sinikka ja Tiina Nopola. Tilaisuus pidetään poikkeuksellisesti Seurakuntien talon Näsin salissa.

Tiistaina kello 10: Käsitöiden äärellä, jossa valmistetaan neuleita hyväntekeväisyyteen. Töitä lahjoitetaan muun muassa Päiväperhoon ja Taysissa syntyville keskosille.

Tiistaina kello 17: Perehdytyskurssi vapaaehtoiseen vanhustyöhön, ilmoittaudu kotisivuilla osoitteessa: mummonkammari.fi

Keskiviikkona kello 11: Leskien Klubi

Keskiviikkona kello 10–12: Nettinurkka, jossa autetaan ATK-asioissa.

Keskiviikkona kello 13: Laulajaiset

Keskiviikkona kello 14 ja 18: Pispalan kirkolla Mummon Kammarin ja Harjun seurakunnan järjestämät Karvan verran -elokuvan näytökset, vapaa pääsy.

Keskiviikkona kello 15: Käsityökammari, jossa voi opetella muun muassa neulomaan.

Torstaina kello 10: Minitonttulakkitalkoot, joissa tehdään Sirkkatontuille pikkuisia tonttulakkeja. Lakeista kertyvillä varoilla työllistetään nuoria, jotka ulkoiluttavat vanhuksia.

Torstaina kello 11: Virsihartaus

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut