Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Nykäsen hautajaiset Eveliina-tyttären toiveesta vain omaisille, saattoreitin varteen voi tulla – KSML: "Iskä piti rauhaa suuressa arvossa"

Mäkihyppääjä, olympiavoittaja Matti Nykänen haudataan tulevana lauantaina Jyväskylässä. Siunaustilaisuus järjestetään Vanhan hautausmaan kappelissa. Tilaisuuteen osallistuvat vain omaiset sekä Nykäsen lähipiiri, kertoo Keskisuomalainen

Harvoja kutsuvieraita on lehden mukaan urheiluministeri Sampo Terho (sin.). Hän tuo hautajaistilaisuuteen seppeleen, jolla valtiovalta osoittaa kunnioitusta Nykäsen saavutuksille. Valtio osallistuu myös hautajaisten kulujen maksamiseen.

Siunaustilaisuuden jälkeen Nykäsen hautajaissaattue kulkee Taulumäeltä Laajavuoreen kello 13 alkaen. Yleisö voi muistaa edesmennyttä urheilusankaria saapumalla hautajaissaattueen reitin varrelle, joka kulkee Palokkaan ja sieltä Laajavuoreen.

– Pohjimmiltaan iskä kuitenkin piti rauhaa suuressa arvossa, ja sen vuoksi todella toivomme, että isän toivetta kunnioitettaisiin ja häntä tultaisiin muistamaan vasta saattueen reitin varrelle eikä kappelille. Saattue järjestetään siksi, että ihmiset saisivat hyvästellä hänet vielä kerran, Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas sanoo Keskisuomalaiselle.

Matti Nykänen haudataan samalle hautausmaalle isänsä ja isoisoäitinsä kanssa. Tämän jälkeen lähiomaiset järjestävät muistotilaisuuden, jonka sijaintia he eivät kerro julkisuuteen.