Yli 15 000 kävi katsomassa ratikan mallikappaletta – Seuraavan makettinäyttelyn paikka on jo päätetty

Tamperen ratikkamakettia kävi kuuden päivän aikana katsomassa yli 15 000 kävijää.

Makettia esiteltiin Tampere-talon Sorsapuistosalissa yleisölle 21.–26. helmikuuta järjestetyssä näyttelyssä.

Näyttelyn suosio yllätti järjestäjät positiivisesti.

– Olemme halunneet kehittää Tampereen Ratikkaa yhdessä eri kuntalaisryhmien kanssa, jotta saamme katukuvaan aidosti tamperelaisen kulkuneuvon. On hienoa, että olemme voineet tarjota ihmisille jo nyt mahdollisuuden tutustua ratikan ominaisuuksiin aidossa koossa. Kiinnostus raitiotiehanketta kohtaan on ollut alusta asti huima, mutta maketti-näyttelyn huikea suosio ylitti kaikki odotuksemme, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö iloitsee.

– Näyttely oli meille erinomainen tilaisuus kertoa ratikan toiminnallisuuksien lisäksi hankkeen etenemisestä. Ihmiset olivat todella kiinnostuneita ratikan vaikutuksista kaupunkiympäristöön ja vilpittömän innostuneita niin ratikan muotoilusta, väristä kuin koostakin. Paikalliset olivat erityisen ilahtuneita siitä, että Tampereelle saadaan niin moderni kulkuväline. Muutama ratikan vastustajakin kävi kertomassa muuttaneensa kantaansa, kun näkivät maketin, Tampereen kaupungin Raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka hymyilee.

Rakentavaa palautettakin näyttelyssä toki saatiin. Osaa harmitti esimerkiksi se, että oma suosikkiväri hävisi äänestyksessä punaiselle, osa kritisoi jalkatiloja ja osaa saattoi harmittaa oman pysäkin sijainti.

– Pidämme tärkeänä, että voimme jo tässä vaiheessa jakaa mahdollisimman paljon niin ratikan muotoiluun kuin liikennöintiin liittyvää tietoa yleisölle. Tampereen Ratikasta pyritään tekemään niin käyttäjäystävällinen kuin mahdollista, jotta lyhyet ja nopeat siirtymät kaupungin sisällä sujuvat mutkitta. Kuten joukkoliikennevälineissä yleensä, ratikan tilat optimoidaan kaikki käyttäjäryhmät huomioiden ja osa tekniikasta joudutaan piilottamaan mm. penkkien alle. Otamme kaiken saamamme palautteen kiitollisina vastaan, jotta Tampereelle saadaan Euroopan paras ratikka, Sirviö toteaa.

Yleisöllä oli tapahtuman ajan mahdollisuus äänestää ratikan istuinkuosien suunnittelijaa sekä näyttelyssä että verkossa. Kuosisuunnittelijoita etsittiin avoimella portfolihaulla viime syksynä ja tuomaristo valitsi heistä ehdolle äänestykseen tekstiilitaiteen emerita professori Helena Hyvösen, muotoilija (AMK) Laura Gröndahlin ja kuvataiteilija Pasi Niinisen. Lopullisen valinnan suunnittelijasta tekee tuomaristo. Yleisöäänien painoarvo on valinnassa 20 prosenttia. Voittajan nimi julkistetaan maaliskuun alussa. Myös yleisön suosikkisuunnittelija palkitaan.

Maketin lisäksi näyttely-yleisöä ihastutti myös 3D-printattu pienoismalli, joka esitteli visiota Tampereen kaupungin keskustasta vuonna 2030. Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehittämisohjelman 1:1000 pienoismallia voi ihastella näyttelyn jälkeen Galleria Nottbeckissa Finlaysonin alueella.

Yleisö pääsee seuraavan kerran ihailemaan makettia huhtikuussa Tampereen Pyynikillä, Rollikkahallilla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut