Koskikeskus julkaisi viime vuoden kävijämäärät ja eurot – "Ratikka nostaa kävijämääriämme vielä lisää"

Reetta Thure aloitti Koskikeskuksen kauppakeskuspäällikkönä viime vuonna. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Koskikeskuksessa kävi viime vuonna 5,7 miljoonaa asiakasta.

Määrä nousi hieman edelliseen vuoteen verrattuna.

Myynnit laskivat jonkun verran. Vuonna 2018 myyntiä kertyi 124,8 miljoonaa euroa.

Liiketilojen vuokrausaste on pysynyt hyvällä tasolla ja liiketiloille on kysyntää. Viime vuonna kauppakeskuksessa avautui muun muassa JD Sportsin Pirkanmaan ensimmäinen ja koko Suomen toinen myymälä, muotiliike Voglia, vapaa-ajan ja retkeilyn erikoisliike Partioaitta sekä laukkukauppa NT Box. Keväällä Koskikeskuksen toisessa kerroksessa avautuu Kekäleen uusi, 1000 neliömetrin myymälä.

– Koskikeskuksen asiakasmäärien kasvu kertoo siitä, että kauppakeskuksen vetovoima on pysynyt hyvällä tasolla. Myös Markkinatutkimus Oy:n raportin mukaan Koskikeskus on edelleen Tampereen tunnetuin kauppakeskus. Uskon, että parin vuoden päästä liikenteen käynnistävä Tampereen uusi ratikka vahvistaa koko keskustan vetovoimaa ja nostaa kävijämääriamme vielä lisää, Cityconin kauppakeskuspäällikkö Reeta Thure sanoo.

Hervannassa sijaitseva kauppakeskus Duo on säilyttänyt asemansa lähialueen vahvana päivittäistavarakaupan ja muun sujuvan arjen ostospaikkana.

Kauppakeskuksen kävijämäärä taittui hieman edellisvuodesta, mutta kauppakeskuksen myynnit sen sijaan kasvoivat selvästi vuoteen 2017 verrattuna.

Viime vuonna Duossa kävi 4,4 miljoonaa asiakasta ja sen myynnit olivat 67,8 miljoonaa euroa.

Duossa avautui viime vuonna lääkärikeskus Mehiläisen Oma lääkärisi -asema. Se, Terveystalo ja Bonusapteekki muodostavat yhdessä Duoon myös hyvän terveyspalveluiden tarjonnan.

– Raitiotietyömaa haastaa vielä jonkun aikaa hieman Duon asiointireittejä erityisesti Insinöörinkadun puolella, joten on hienoa, että myynnit ovat kasvaneet siitä huolimatta. Duossa on erinomainen päivittäisasioinnin palvelukokonaisuus, joka palvelee Hervannan ja sen lähialueen asukkaita, Cityconin Duosta vastaava kauppakeskuspäällikkö Petra Kurtti sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.