USU: Tutkija uskoo perussuomalaisen kannatuksen jatkavan nousuaan – vertaa tilannetta vuoden 2011 jytkyyn

Kuvituskuva. Arkistokuva

Aapo Siippainen

Tuoreimman Yle gallupin mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut jo 13,3 prosenttiin. Erikoistutkija Jenni Karimäki Eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvioi, että puolueen kannatus voi vielä nousta tästäkin.

Uutissuomalaisen haastattelussa Karimäki sanoo, että suurin kasvupotentiaali on muun muassa heissä, jotka ovat epävarmoja äänestämisestään.

Perussuomalaisten käyttämä taktiikkaa tuo Karimäen mieleen vuoden 2011 jytky-vaalivoiton. Puolueen suosio perustuu hänen mukaansa kriittiseen maahanmuuttopoliittiseen linjaan.

– Se on hyvin yksiselitteinen ja helposti ymmärrettävä. Sitä ei tarvitse tulkita, mitä mieltä puolue on.

Ilmastokysymyksissä perussuomalaiset pyrkivät Uutissuomalaisen mukaan erottautumaan selkeästi. Puolueen katsotaan ajattelevan, että tehtaan perustaminen Suomeen on ympäristöteko.

– He eivät vaadi yksittäistä kansalaista muuttamaan elämäänsä, Karimäki analysoi.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari uskoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että puolueen kannatus on vaaleissa selvästi yli 15 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.