Skeittilautakanteleet ja kierrätysnahkaeläinveistokset tulevat – Finlayson Art Area julkisti enimmäiset taiteilijakiinnitykset

Petteri Mäkinen

Taidetapahtuma Finlayson Art Area (FAA) järjestetään jo viidennen kerran tulevana kesänä Tampereella.

Viime vuonna yksittäisessä näyttelyssä vieraili jopa yli 1 800 vierasta päivän aikana. Kesän 2019 tapahtumassa 7.6.–25.8. on nähtävillä taidetta yhteensä 12 huipputaiteilijalta, joiden tuotanto edustaa monipuolisesti taiteen eri lajeja.

Mukana on muun muassa skeittilautakanteleita, kierrätysnahasta tehtyjä eläinveistoksia sekä Vuoden nuoren taiteilijan installaatio.

Finlayson Art Arean kesässä korostuu teema Vihreä, värikäs ja veistoksellinen Finlayson. Teeman mukaisia teoksia tullaan näkemään sekä sisä- että ulkotiloissa ympäri Finlaysonin aluetta. Taidetapahtuman järjestää Finlaysonin alueella toimiva Grafiikanpaja Himmelblau ja mahdollistaa työeläkeyhtiö Varma. Kaikki näyttelyt ovat kävijöille ilmaisia.

Tapahtumassa tullaan esittelemään taidetta muun muassa kuudelta pirkanmaalaiselta taiteilijalta. FAA julkistaa loput taiteilijansa kevään kuluessa.

Johanna Havimäki on Kurussa asuva taiteilija, joka työskentelee kierrätysnahan parissa. Havimäki työstää vanhoista nahkatakeista ja ylijäämänahasta veikeitä eläinveistoksia, joiden olemuksesta ja teosten installoinnista voi löytää tarinallisuutta. Hahmot sekä hellyyttävät että yllättävät.

Emmi Kallio on tamperelaistaiteilija, joka maalaa rehevin kerroksin ja kirkkain purkkavärein abstraktia taidetta. Kimallus ja hauskan oivaltavat teosnimet ovat myös olennainen osa Kallion ilmaisua. Kesän Finlayson Art Areaa varten Kallio maalaa tähän astisen uransa suurimmat maalaukset, suurin työ on pituudeltaan kahdeksan metriä.

Mikko Kallio on Tampereella asuva taiteilija, hän tuo kesän Finlayson Art Areaan sekä piirroksia, kollaaseja että maalauksia. Kallio usein käyttää teoksissaan hylättyjä kappaleita, joista hän rakentaa jotakin merkityksellistä. Myös taiteilijan aikaisempien töiden ylijääneet palat löytävät paikkansa uusissa teoksissa.

Juhana Nyrhinen asuu Kurussa. Hän on toiminut Kulttuuriosuuskunta Uulun soitinrakentajana vuodesta 2006. Nyrhinen on keskittynyt soitinrakennuksessaan suomalaisugrilaiseen soitinperinteeseen. FAA19:n näyttelyssä Nyrhinen tuo esille skeittilaudoista tekemiään moderneja kanteleita. Nyrhinen on toisen FAA19-taiteilijan, Johanna Havimäen puoliso.

Hannu Riikonen on tamperelainen pitkän linjan taiteilija. Riikoselta tulee kesän tapahtumaan värikkäitä, kookkaita veistoksia, joissa esineet saavat ihmismäisiä muotoja. Teoksissa yhdistyy iloinen värimaailma ja hauskat muodot. Riikosen veistoksia tullaan näkemään useassa eri kohteessa Finlaysonin alueella: Siperiassa, Media54:ssa ja Koskitehtaassa.

Jarno Vesala asuu ja työskentelee Nokialla. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen tultuaan valituksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2013. Vesala hyödyntää taiteessaan ihmismäisten hahmojen intensiivistä läsnäoloa sekä videota ja äänimaailmaa. Installaatiot ovat usein hämmentäviä, yllättäviä ja pelottavia. Taiteilija toteuttaa Finlayson Art Areaa varten uuden installaation.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.