Teatteriarvio: Feeri on Otso Kauton ensiohjaus TTT:ssa

Teatteriarvio Hienoa, että TTT:n uusikin johtaja pitää tärkeänä lastenteatteria. Hänen ensimmäinen ohjauksensa talossa on Feeri – Unta ja totta – seikkailusatu ystävyydestä.

Lapsille tehtävän teatterin tärkeydestä ei koskaan puhuta liikaa. Lapsena koettu elämys voi vaikuttaa vahvasti, jopa loppuelämän ajan. Entä mistä uusia katsojia saadaan ellei jo lapsena pääse käymään teatterissa?

TTT:n eläkkeelle jääneen johtaja Maarit Pyökärin aikana lapsille oli hienoja esityksiä, jotkut hänen ohjauksiaankin. Onneksi linja jatkuu uuden johtajan aikana.

Otso Kautto on käsikirjoittanut Feerin yhdessä työryhmän kanssa. Näyttelijät Maija Rissanen, Kolina Van Den Berg ja Minerva Kautto lähtivät liikkeelle improvisoiden, jotka käytiin läpi ohjaajan kanssa ja jatkettiin taas imrovisoimalla. Lopullinen esitys syntyi materiaalin pohjalta.

Näytelmässä esiintyy kaksi pientä tyttöä, mutta kolme harjoitteli roolit ja he esittävät niitä ristikkäin.

Kun yleisö saapuu katsomoon, pikkutytöt – Kolina Van Den Berg ja Maija Rissanen – nukkuvat pystyyn nostetuissa sängyissään peiton alla. Kun he heräävät, toinen säikähtää – missä hän on. Onneksi kaveri osaa neuvoa: Tämä on Feeri, paikka, jonne tulen aina, kun nukahdan.

Feerissä tytöt tapaavat joka yö, oppivat tuntemaan toisensa, ystävystyvät. Toisella tytöistä ei ole koskaan ennen ystävää ollutkaan. He oppivat myös, että todelliset ystävät voivat olla eri mieltä, riidelläkin, mutta pysyä ystävinä. Feerissä he elävät jännittävää elämää ja oppivat paljon uutta.

Mutta miten Feeristä pääsee takaisin kotiin, huolestuu ensikertalainen? Pissaamalla, silloin herää omassa sängyssä. Ehkä tämä on lasten yökastelusta huolissaan olevien vanhempienkin hyvä muistaa – lapsi on kenties ollut mielikuvitusmatkalla.

Otso Kauton ohjaus on lempeä ja lasten kieltä ymmärtävä. Tapahtumat etenevät tarpeeksi verkkaisesti ja pienimmät katsojatkin pääsevät mukaan. Ikäsuositus on 4–8 vuotta, mutta siitä nauttivat varmasti aikuisetkin.

Marjaana Mutasen puvut ovat riemulliset värikkäät ja mielikuvitukselliset. Per Van Den Bergin lavastus on samanhenkinen ja iloinen. Pierre Formeaun musiikki siivittää hienosti yöllisiä seikkailuja.

Feeri

Ohjaus Otso Kautto

Käsikirjoitus Minerva Kautto, Otso Kautto, Maija Rissanen, Kolina Van den Berg

Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen

Lavastus Per Van Den Berg

Musiikki Pierre Fourmeau

Rooleissa vuorottelevat Minerva Kautto, Maija Rissanen ja Kolina Van Den Berg

Yhteistuotanto Tampereen Työväen Teatteri, Teatteri Sydänkäpy Ruotsi ja Teatteri Quo Vadis

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut