Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on uusi ajokortti – sen saa joka vuosi 330 000 kuljettajaa

Uusien ajokorttien ulkoasu muuttuu hiukan nykyisestä 1.4.2019 alkaen.

Uusien ajokorttien ulkoasu muuttuu hiukan nykyisestä 1. huhtikuuta alkaen.

Liikenne- ja viestintävirasto Trafin mukaan uusi ajokortti on entistä turvallisempi. Muutos ei vaikuta ajokortin hankkimiseen tai nykyisten ajokorttien voimassaoloaikoihin.

– Ajokortin ulkoasua muutetaan tietyin määräajoin. Seuraamme turvatekijöiden kehitystä ja otamme uusia käyttöön, kehityspäällikkö Pekka Hiltunen kertoo.

– Ajokortin käytön suhteen mikään ei kuitenkaan muutu ja se käy edelleen esimerkiksi äänestyspaikoilla henkilöllisyyden osoittamisessa.

Suomalainen ajokortti on yhteneväinen muiden EU-maiden korttien ja EU-ajokorttisäädösten kanssa. Uutta korttia voi käyttää myös ulkomailla aivan samoin kuin nykyistäkin ajokorttia.

Suomessa myönnetään vuosittain noin 330 000 ajokorttia ja kaikkiaan voimassa olevia ajokortteja on Suomessa noin 3,7 miljoonaa.

Samassa yhteydessä muuttuvat myös muiden Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämien korttien ulkoasut. Muutoksia tulee ajokortin lisäksi muiden tieliikenteen korttien, kuten taksinkuljettajan ajoluvan ja digipiirturikorttien ulkoasuihin, kuten myös merenkulun pätevyyskirjojen sekä ilmailun ja rautatieliikenteen lupakirjojen ulkonäköön. Lisäksi kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja muuttuu paperisesta muovikortiksi.

Uudistuksista huolimatta kaikki vanhat korttimallit pysyvät edelleen voimassa.