Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian moottoritie nousee esille seutuhallituksessa – Jos nopeusrajoitusta pudotetaan, matka-aika pitenee muutaman minuutin

Tampereen kaupunkiseudun seutuhallituksessa keskustellaan ensi viikolla muun muassa Nokian moottoritiestä. Tamperelainen kirjoitti tammikuussa mahdollisuudesta, ettei Nokian moottoritie olisikaan tulevaisuudessa moottoritie. Voit lukea jutun täältä

Seutuhallitus saa kokouksessa alustavaa tietoa Väyläviraston hankkeesta, jossa tarkastellaan Tampereen kehätien sisäisten maanteiden roolia. Yksi tarkasteltavista kohteista on Nokian moottoritie.

Väyläviraston materiaalista käy ilmi, että Nokian moottoritien liikenteestä kaksi kolmasosaa on paikallista eli matka on alle 20 kilometriä. Liikenne suuntautuu pääasiassa Tampereen kantakaupunkiin, ja vain pieni osa autoilijoista suuntaa Teiskontielle. Raskaan liikenteen osuus on kolme prosenttia.

Moottoritien vallitseva nopeusrajoitus 100 km/h. Liikenne sujuu tällä hetkellä hyvin, ja kapasiteettia on hyvin jäljellä.

Liikenteen ruuhkautumista tapahtuu lähinnä Vaitinaron ja Pispalan valtatien liittymissä.

Tiedoista käy ilmi sekin, että Nokian suorilla bussilinjoilla on tällä hetkellä vapaat ja nopeat olosuhteet. Moottoritie toimii Nokian ja Sastamalan suunnan nopeana yhteytenä Tampereelle.

Ennusteen mukaan vuonna 2040 liikenteen sujuvuus ja matka-ajan ennakoitavuus ovat edelleen hyvällä tasolla.

Jos moottoritien nopeutta rajoitetaan, matka-aika pitenee 1–2 minuuttia.

Nokian moottoritie on otettu yhdeksi tarkastelukohteeksi, sillä tien on koettu muodostavan estevaikutuksen asutuksen ja Pyhäjärven rannan väliin. Moottoritie aiheuttaa myös meluhaittaa. Lisäksi moottoritie estää esimerkiksi Pyhäjärven rannan maankäytön kehittämisen.