Kaupunki perustamassa kaksi yhtiötä kehittämään Hiedanrantaa

Havainnekuvassa visio Hiedanrannan ideakilpailun jaetun kakkospalkinnon voittaneesta Reflecting Tre -työstä. Buenaventura

Petteri Mäkinen

Tampereen Hiedanrantaan rakentuvan uuden kaupunginosan alueen kehittämisen jatkotyöhön ehdotetaan perustettavaksi Hiedanrannan Kehitys Oy:tä sekä Hiedanranta Ky:tä.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee asiaa keskiviikkona.

Hiedanrannan kehittäminen on edennyt suunnitellusti, ja nyt hankkeen jatkoa voidaan suunnitella joko kaupungin omana kehittämistyönä tai yhtiömallilla. Kaupunginhallituksen aiemmin antamien linjausten mukaan molempien vaihtoehtojen vaikutuksia on selvitetty.

Selvityksiin perustuen Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaostolle esitetään, että Hiedanrantaa kehitetään jatkossa kahden yhtiön mallilla. Hiedanrannan Kehitys Oy:n tehtävänä olisi huolehtia kehitysohjelman toteuttamisesta. Hiedanranta Ky puolestaan olisi kaupungin suoraan omistama yhtiö. Sen omistukseen siirrettäisiin vaiheittain kaupungin maaomaisuutta Hiedanrannassa ja yhtiö voisi toteuttaa alueen investoinnit. Yhtiö myös tekisi yhteistyötä yksityisten toimijoiden ja muiden maanomistajien kanssa. Hiedanrannan kehitysohjelma säilyisi osana Tampereen kaupungin johtamisjärjestelmää ja kaupunginhallituksen ohjauksessa.

Yhtiömallilla Hiedanrannan kehittäminen voisi edetä suunnitellussa aikataulussa vuoteen 2030, koska malli tekisi helpoksi muiden yritysten ja yhteistyökumppaneiden mukaantulon uuden kaupunginosan rakentamiseen.

Kaupunki osti entisen teollisuusalueen 2014. Tavoitteena on 25 000 asukkaan uusi kaupunginosa, jossa on sekä asumista että työpaikkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.