Tunnetun tamperelaisen Gladiaattorin oli opittava häviämään

TELEVISIO Kuntobisneksessä tunnettu Jouni Viitanen nähdään kohta suosikkiohjelman Haukkana. Viitanen sanoo, että voittaminen oli nyt tavallaan turhankin mukavaa.

Tamperelainen Jouni Viitanen on nähty monessa mukana, mutta ei vielä kertaakaan Gladiaattoreiden Haukkana. Tuo rooli tulee suomalaisille kuitenkin tutuksi huhtikuussa, jolloin Gladiaattorit-sarjan uusioversion tuotantokausi alkaa MTV3:lla.

– Nimi oli tuotantoyhtiön oivallus. Se menee yksiin kansainvälisen version kanssa ja sopii siihenkin, että minulla on paljon yläilmoihin liittyvää osaamista ja sen alueen tehtäviä, Viitanen kuvaa.

Aerobicin moninkertainen arvokisamitalisti on tottunut kilpailemaan koko ikänsä, ja Gladiaattoreissakaan kilpailemisesta ei pääse eroon. Viitanen sanoo, että ohjelmassa kaikkein vaikeinta oli häviäminen.

– Minulla on aina ollut todella suuri voitontahto. Sitä piti aika laillakin dempata sarjassa. Piti ymmärtää, että se on nimenomaan hyvää viihdettä että kilpailijat voittavat, Viitanen sanoo.

Edelleen hyvässä kunnossa oleva Viitanen ehkä hieman vähätteleekin omaa suorittamistaan ohjelmassa.

– Mentiinhän niissä kuvauksissa aika lailla vanhoilla kuntopohjilla. Olen juossut Cooperin testin yli 3 600 metriin, ja aikoinaan myös niin sanotut ylispagaatit taipuivat joka suuntaan vaivattomasti. Tämän tason lukemat ovat kuitenkin olleet osaltani jo monen vuoden ajan historiaa, mies naurahtaa asiasta kysyttäessä.

Sarja oli tuttu jo vanhastaan. Viitanen oli pikkupoika, kun Gladiaattoreiden ensimmäinen tuotantokausi nähtiin televisiosta 1990-luvun alussa.

Vaikka kaikesta on kulunut paljon aikaa, ovat Viitasen muistikuvat sarjasta hyvin eläviä.

– Siitä on jäänyt paljon vahvoja tunteita ja mielikuvia. Muistikuvat ovat hyvinkin myönteisiä.

Viime vuonna soitti sitten tuttu ihminen tuotantoyhtiöstä ja kysyi Viitasta mukaan sarjaan. Tuotantoyhtiö laittoi Viitasen mukaan ainakin tehtäviin, jotka sisältävät kiipeämistä ja renkailla roikkumista.

– Tämänvuotinen sarja on hyvin urheilullinen ja yleisilmeeltään myönteinen. On sporttisuutta ja reilu meininki, Viitanen kiittelee.

Tampereella kuvatussa sarjassa nähdään myös muuta täkäläistä urheilullista osaamista. Myös Gladiaattoreiden Skorpioni eli Milena Abbas-Mamode on Tampereelta, samaten Tornadona nähtävä Piia Pajunen. Barbina nähdään nokialainen Minna Pajulahti.

Viitasen mukaan myös kilpailijoista oli löydettävissä paljon kilpailuhenkisyyttä ja toisaalta räiskyvyyttäkin. Kiekkoilijoita yrityksensä Revolution Trainingin kautta valmentava Viitanen määrittelee harjoittelun yleisilmeen rajat kuitenkin tarkasti: mies ei usko siihen, että juostaan mäkeä ylös verenmaku suussa ikään kuin rangaistuksena jostain.

– Uskon siihen, että harjoittelulla saadaan parhaat lopputulokset silloin, kun keskitytään laatuun. Sen on nähnyt hyvin kiekkoilijoita valmentaessa.

Jouni Viitanen

Vuonna 1982 Mäntässä syntynyt entinen kilpa-aerobikkaaja.

Voittanut lajissa kaksi maailmanmestaruutta sekä kolme Euroopan-mestaruutta.

Nykyisin yrittäjä: valmentaa muun muassa ammattijääkiekkoilijoita ja yrityksiä.

Nähdään keväällä MTV:n Gladiaattorit-sarjassa Haukkana.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut