Nyt on raju ratkaisu Lauri Lylyltä: Pispalan bussiyhteys korvataan funikulaarilla

Piristäisikö tämä sinusta Pispalan kansallismaisemaa? Tampereen kaupunki

Pekka Ruissalo

Pormestari Lauri Lyly (sd.) tuo kaupunginhallituksen käsittelyyn sopivasti aprillipäivänä eli maanantaina 1. huhtikuuta 2019 lisäpykälän. Pykälässä käsitellään pormestarin ehdotusta rakentaa Pispalaan funikulaari.

Pykälän mukaan tarkoituksena on käynnistää funikulaarin kaavaprosessi, suunnittelutyö ja rakentaminen uudella yhtiömallilla pikaisesti.

– Tarkoituksena on tarjota nykyaikainen ratkaisu, jolla korvataan Pispalan lakkautettu bussiyhteys ja vanhat ajastaan jääneet Pispalan portaat. Funikulaari on esteetön ja kiskoleveys saadaan sovitettua osaksi ratikkareittiä. Kyseessä on osa Smart Tampere -ohjelman innovatiivisia ratkaisuita, pormestari Lyly luonnehtii.

Funikulaarista on tarkoitus tulla pinkki, ja ulkoasuun on varattu paikka Tapparan ja Ilveksen logoille.

– Tärkeintä on saada käyntiin suunnittelutyö ripeästi, sillä Ilveksen kesäkausi on jo alkanut.

– Ensimmäinen logo olisi mahdollista saada valmiiksi niin, että kun Tapparan sijoittuminen liigan playoff -peleissä ratkeaa, voimme lisätä Tapparan logon siihen viereen ja aiempi märkä maali olisi jo ehtinyt kuivua, pormestari Lyly taustoittaa.

Kuten aiemmin mainittu, maanantaina 1.4. vietetään aprillipäivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.