Maksuhäiriöissä valtavia eroja kaupunkien ja maakuntien välillä – Pohjanmaalla laskut maksetaan säntillisimmin

Kuvituskuva. Arkisto/ Tiina Örn

Jukka Hämäläinen

Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on jatkanut kasvuaan alkuvuonna. Maaliskuun lopussa kaikkiaan 383 500 suomalaisella oli maksuhäiriömerkintöjä Asiakastieto Groupin henkilöluottotietorekisterissä.

Joukko on vuodessa kasvanut 7 200 henkilöllä eli lähes kaksi prosenttia. Nyt 8,1 prosentilla aikuisista on maksuhäiriömerkintöjä, mutta osuudet vaihtelevat maakunnittain.

Uudellamaalla maksuhäiriöisten osuus on maan keskiarvoa suurempi: 8,7 prosenttia. Pirkanmaalla maksuhäiriöisiä on tasan 8 prosenttia, Varsinais-Suomessa 7,7 ja Etelä-Karjalassa 7,5 prosenttia. Pohjanmaalla maksuhäiriöitä on manner-Suomen vähiten, vain 6 prosenttia.

Asiakastieto on tarkastellut maksuhäiriöitä myös kaupungeittain. Kärjessä on Vantaa, jossa maksuhäiriöisten osuus on 11 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä. Helsingissä osuus on 9,3 prosenttia, Tampereella ja Turussa 8,6, Espoossa 7,7 sekä Lappeenrannassa ja Seinäjoella 7,6 prosenttia.

– Kainuussa ja Satakunnassa maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on vuodessa aavistuksen pienentynyt, mutta muuten maakunnissa laskujen maksuun liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet. Päijät-Häme erottuu 9,4 prosentillaan ikävällä tavalla muista, Asiakastiedon liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen kertoo.

Tutustu Asiakastiedon tilastoihin täällä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut