Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Särkänniemen puutarhatöistä Miss Suomeksi ja sitten elämysbisnekseen – Tätä kuuluu nyt Satu Aarniolle

Tampereella syntyi vuonna 1986 tyttö, josta kasvoi sittemmin vuoden 2008 Miss Suomi ja sen jälkeen kysytty esiintyjä ja juontaja.

Nyt työtä tekemään tottunut nuori nainen – nykyisin 33-vuotias Satu Aarnio, tyttönimeltään Tuomisto – on mukana Concierge Finland-yhtiön toiminnassa ja keskeisesti sen tapahtumatuotannossa. Työelämä alkoi jo kaksi vuosikymmentä sitten teinityttönä Särkänniemen puutarhojen hoidossa.

– 14-vuotiaana. Siinä oli myös siivoamista ja sen sellaista työtä, Aarnio muistelee.

2000-luvulla elämään astuivat kauneuskilpailut, joissa Aarnio menestyi niissäkin mukavasti. Ennen Miss Suomi-voittoa plakkariin tarttui Miss Tampere Open -tennismissin titteli vuonna 2006.

– Nyt on ollut sitten tietoinen valinta jättäytyä pois julkisuudesta. Nykyinen asema työmarkkinoilla ei vaadi sellaista enää, Aarnio kuvailee.

Missitaustaansa nainen on suhtautunut päättäväisesti.

– Olen sanonut aina tilaajille, että en tule tapahtumiin vain hymyilemään, vaan haluan tehdä muutakin.

Vuosien varrella paljon esimerkiksi juontotöissä nähty Aarnio on kiitollinen siitä, että toimeksiantajien joukossa on ollut pysyvyyttä. Tietyt yhteistyökumppanit ovat säilyneet menossa mukana vuosikausien ajan.

– Voi sanoa niin, että kaikki on hyvin. Olen onnekas, ja onnellinen.

Tiettyä pysyvyyttä edustaa sekin, että lapsuudenkoti Akaan Viialassa on edelleen tallella. Siellä Aarnio käy tapaamassa äitiään keskimäärin noin kerran kuukaudessa.

– Viiala on hyvien kulkuyhteyksien varrella, hän kehuu.