Länsi-Tampereelle tulossa 30 km/h – Palautekysely avattu

Länsi-Tampereelle Epilänharjun ja Myllypuron väliselle alueelle on laadittu ehdotus aluenopeusrajoituksesta 30 km/h.

Tähän alueeseen kuuluu useita kaupunginosia: Epilänharju, Haukiluoma, Ikuri, Kalkun teollisuusalue, Lamminpää, Myllypuro, Ristimäki, Tesomajärvi ja Tohloppi.

Asukkaat, alueen toimijat ja siellä asioivat voivat antaa palautetta ehdotuksesta vastaamalla kyselyyn, joka on avoinna 11.4.–5.5. Tavoitteena on saada uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h voimaan keväällä 2020.

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenneturvallisuus Kyselyssä on mukana kartta nopeusrajoitusehdotuksista alueella.

Alustavassa suunnitelmassa uusi aluenopeusrajoitus on asuinkaduilla 30 km/h. Nopeusrajoitus säilyy nykyisellään pääkaduilla. Myös Myllypuron, Kalkun ja Tesomajärven teollisuusalueilla nopeusrajoitus säilyy 40 km/h. Alueella tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Toimet voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuvat turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta meluakin.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.

Tampereen asuinalueiden aluenopeusrajoitukset otetaan käyttöön vuoteen 2021 mennessä asuinalueille laadittujen tarkempien suunnitelmien perusteella. Useilla alueilla uusi aluenopeusrajoitus on jo tullut voimaan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut