Sometähtien manageri paljastaa: Näin sinäkin voit tienata rahaa kuten Janni Hussi tai Sara Sieppi

Kuinka saisin lisää seuraajia Instagram-tililleni? Miten voisin tienata sosiaalisen median kautta rahaa? Kuinka saan omat postaukseni näkymään paremmin IG:n algoritmissa?

Sosiaalinen media on viime vuosien aikana muuttunut monen kohdalla yhä ammattimaisemmiksi. Sitä kautta siitä on tullut monelle työ muiden joukossa ja parhaillaan sosiaalisen median kautta voi rakentaa itselleen varsin mukavan tulovirran.

Se on johtanut siihen, että yhä useampi kysyy jutun alussa esitettyjä kysymyksiä. Ja Emmi Lehtomaa on yksi niistä ihmisistä Suomessa, joka tarjoaa niihin vastauksia.

– Jos lähtökohtaisesti miettii, että kuinka saan mahdollisimman paljon seuraajia, niin fokus on väärässä kohdassa. Oikea kysymys on, että kuinka saan oikeanlaisia seuraajia. Esimerkiksi 1000 omistautunutta seuraaja on parempi kuin kymmenen tuhatta seuraajaa, jotka eivät ole sitoutuneita tarjoamaasi sisältöön.

Lehtomaa on työnkuvaltaan sosiaalisen median manageri. Hän on urallaan auttanut muun muassa Janni Hussin kaltaisia sometähtiä kasvattamaan omaa brändiään ja parhaillaan hän hoitaa muun muassa Joel Harkimon eduskuntavaalikampanjaa, jota käydään vahvasti sosiaalisessa mediassa.

Hänen mukaansa hyvä someprofiili tietää mitä haluaa ihmisille näyttää, eikä haali seuraajia päättömästi joka puolelta.

– Ensimmäiseksi kehotan miettimään sisältöäsi kunnolla. Mitä voit tarjota seuraajillesi, mitä muualta ei välttämättä saa. Avonaisilla paidoilla ja takaa otetuilla kuvilla saa paljon seuraajia, mutta niillä seuraajilla ei oikeasti tee mitään ja samanlaisia profiileja on netti pullollaan.

– Tällä hetkellä somessa vahvana trendinä on aitous. Kiiltokuvat ja paljon muokatut otokset eivät enää kiinnosta. Täydellisyys on tylsää.

Niin monet haluavat tänä päivänä sosiaalisen median vaikuttajaksi, että kiusaus oikoteiden ottamiseen on kova. Lehtomaa kuitenkin muistuttaa, että oman somebrändin rakentaminen on kovaa työtä ja ei tapahdu yhdessä yössä.

– Pahimpia virheitä on lähteä ostamaan suosiota. Instagram esimerkiksi mahdollistaa seuraajien, tykkäysten sekä kommenttien ostamisen. Ne ovat kuitenkin seuraajia, joita et voi hyödyntää mitenkään. Se on kuin puhuisit yksiksesi sosiaalisessa mediassa. Ja yritykset kyllä huomaavat tämän.

Työnsä puolesta Lehtomaa seuraa myös paljon sosiaalisen median trendejä ja ennustaa mistä somemaailmassa kohistaan seuraavaksi.

– Instagramin puolella IG-TV on tulossa isosti ja se tulee olemaan tulevaisuudessa tärkeä työkalu. Se mahdollistaa Instagramin stories-osiota pidempien videon lataamisen ja on tavallaan palvelun oma vastine Youtubelle.

– Toinen kovaa vauhtia kasvava sovellus on Tik Tok, jota käyttävät tällä hetkellä pääasiassa nuoret. Se on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu sovellus, jonka suosituimmilla tileillä on jo huikeasti seuraajia. Esimerkiksi 17-vuotiaalla suomalaisella Jennifer Käldillä on lähes 3 miljoonaa seuraajaa.

5 askelta hyvän Instagram-profiilin luomiseen

1. Mieti tarkkaan kenelle sisältösi on suunnattu.

2. Profiilin aiheiden rajaaminen. Mieti itsellesi kolme aihepiiriä, joita sinun sisältösi käsittelee.

3. Mieti hyvä profiiliteksti. Älä laita siihen pelkästään titteleitä, vaan myös jotain persoonallista.

4. Ota sovelluksen kaikki työkalut käyttöön. Pelkkien kuvien lisääminen ei riitä. Vähintään story-ominaisuus kannattaa ottaa käyttöön.

5. Tee itsellesi valmiiksi häshtäg-lista. Jos haluat tavoittaa profiilillasi vaikka äitejä, niin etsi aiheeseen sopivia häshtägejä ja lisää ne listaasi, joka postataan aina kuvien yhteydessä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut