Vaalipäivä sujunut reippaasti Tampereella – "Tylsäksi ei varmasti käy kellekään"

Äänestyspaikoilla käy kova kuhina.

Virallinen vaalipäivä on lähtenyt Tampereen vaalipaikoilla käyntiin hyvin, kertoo Tampereen keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Kirsti Asunta Äänestyspaikoilla on käynyt kuhina, mutta toistaiseksi virta on pysynyt tasaisena.

– Oikein hyvin on lähtenyt käyntiin. Meillä on nyt ensimmäistä kertaa näissä vaaleissa sähköinen vaalitietojärjestelmä käytössä kaikilla 68 äänestyspaikalla. Tottakai se pikkuisen jännitti, kun ovet avautuivat, että miten se sujuu, mutta mitä tässä olen kierrellyt ja kuulostellut niin kaikki on sujunut oikein hyvin, sanoo Asunta.

Koko maassa äänensä kävi antamassa ennakkoon noin 36 prosenttia äänioikeutetuista. Ennakkoäänten suosion huomioonottaen äänestäjiä on ollut varsinaisena vaalipäivänä liikkeellä paljon.

– Ainakaan kovin pitkää ihan täysin hiljaista hetkeä ei varmaan missään ole ollut, hän sanoo.

– Mitä nyt olen äänestyspaikoilla käynyt kuulostelemassa niin äänestäjiä on käynyt tasaisesti. Välillä on ollut hiljaisempaa mutta koko ajan on käynyt väkeä. Tylsäksi ei varmasti käy kellekään.

Äänestyspaikat sulkevat ovensa kello 20 illalla.

Tarkennettu tietoa sähköisestä vaalitietojärjestelmästä kello 16.52.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut