Sääksjärven eritasoliittymää parannetaan – Työt alkavat pääsiäisen jälkeen ja maksavat noin kaksi miljoonaa euroa

Karttakuva Sääksjärven eritasoliittymän parantamisesta Pirkanmaan ELY-keskus

Marjo Rämö

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus parantaa Lempäälässä Sääksjärven eritasoliittymää yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa.

Ruskontielle, Helsinki–Tampere-moottoritien kummankin suunnan ramppien kohdalle rakennetaan kiertoliittymät. Lisäksi valtatie 3:n ylittävä Vikkiniityn risteyssilta korjataan.

Liikenneturvallisuus ja liikenteen sujuvuus paranevat, kun valtatie 3:n ylittävältä Ruskontieltä (Maantie 309) poistetaan kanavoinnit ja nykyiset moottoritien ramppien nelihaaraliittymät muutetaan pisarakiertoliittymiksi. Lisäksi pisarakiertoliittymiin liittyvien moottoritien ramppeihin tehdään niiden toimintaa parantavia muutoksia, ja ramppien linja-autopysäkkejä parannetaan. Näiden parannustöiden lisäksi moottoritien ylittävä Vikkiniityn risteyssilta peruskorjataan.

Ruskontielle rakennetaan liityntäpysäköintialue parantamaan joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja helpottamaan linja-autoa käyttävien saattoliikennettä. Liityntäpysäköintialueen lisäksi Ruskontien Vuoreksen puoleisen kiertoliittymän nykyinen linja-autopysäkki muutetaan lyhytaikaista pysäköintiä palvelevaksi saattoliikenteen alueeksi.

Rakennustyöt aloitetaan huhtikuussa pääsiäisen jälkeen Ruskontien saarekkeiden purkamisella ja valtatie 3:n ylittävän Vikkiniityn risteyssillan korjaamisella. Risteyssillan korjaamisen ajaksi liikenne ohjataan sillan kohdalla sen toiseen laitaan. Sillan toinen puoli eristetään työalueeksi.

Myös sillan alusrakenteita korjataan, ja sen vuoksi moottoritien liikennettä ohjataan myös kaistajärjestelyillä ja nopeusrajoituksilla. Ruuhka-aikoina moottoritiellä on liikenteen käytössä kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan.

Myöhemmin kesällä rakennustyöt laajenevat Ruskontien varteen tehtävän liityntäpysäköintialueen rakentamisen vuoksi, kun aluetta koskeva asemakaavan muutos on hyväksytty Lempäälän kunnassa.

Sääksjärven uusi eritasoliittymä, risteyssillan parantaminen ja liityntäpysäköintialue valmistuvat marraskuussa. Noin kaksi miljoonaa euroa maksavien tietöiden pääurakoitsijana toimii Kreate Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 7. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 10. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 11. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 12. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 13. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 14. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 15. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.