Posti irtisanoo satoja työntekijöitä ja sulkee lähes kaikki myymälänsä – Unioni pöyristyi: "Äärimmäisen vastuutonta käyttää vaalien jälkeistä tilannetta näin hyväkseen"

Posti ilmoittaa uudistavansa palvelupisteverkostoaan verkkokaupan kasvun ja asiakkaiden tarpeiden muutosten mukaan.

Posti ilmoitti maanantaina aloittavansa kahdet erilliset yt-neuvottelut ja karsivansa myymälänsä minimiin. Riitta Ketola

Crista Lassfolk-Feodoroff

Posti ilmoittaa hakevansa 150–200 miljoonan euron säästöjä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Posti on luopumassa kahdestakymmenestä myymälästään paikkakunnilla Helsinki, Vantaa, Espoo, Lahti, Turku, Pori, Tampere, Kouvola, Mikkeli, Lappeenranta, Lemi, Vaasa, Kuopio ja Rovaniemi.

Myymälät korvattaisiin palvelupisteillä, joita on jo nyt noin 97 prosenttia Postin palveluja tarjoavista paikoista.

Lakkautusuhan alla eivät ole Helsingin Postitalon myymälä, Jyväskylän keskustan myymälä eikä Rovaniemen Napapiirillä sijaitseva myymälä.

Myymäläverkon karsiminen tietää noin irtisanomisia noin 124:lle vakituiselle työntekijälle. Samalla Posti aloittaa erilliset yt-neuvottelut Postipalveluiden tuotannon linjaorganisaatiossa ja ohjauskeskuksessa, jossa irtisanomisuhan alla on yhteensä 120 esimiestä ja toimihenkilöä.

Kahdessa erillisessä yt-menettelyssä irtisanomisuhan alla on yhteensä Postin 244 työntekijää.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tuomitsee jyrkästi Postin suunnitelmat oman myymäläverkon alasajosta. Unionin mukaan Postin toiminta on äärimmäisen vastuutonta.

– Valtionyhtiö Posti osallistuu taas kerran Suomen kurjistamiseen potkimalla satoja työlleen ja työnantajaansa sitoutuneita postilaisia työttömiksi, PAU jyrähtää.

– Eduskuntavaalit käytiin eilen ja nyt Posti käyttää tilannetta hyväksi törkeimmällä mahdollisella tavalla, koska maassa on toimitusministeristö vailla toimivaltaa ja hallitusneuvottelut ovat vasta tulossa. Tämä on raakaa peliä, jolle pitää saada piste.

Postin palvelupisteiden määrää aiotaan kasvattaa niin, että niitä olisi noin 2 700 ympäri Suomen vuoden 2020 lopussa. Postin palveluverkoston johtajan mukaan muutoksilla vastataan kysyntään.

– Taustalla on voimakas muutos ihmisten ajankäytössä, liikkuvuudessa ja asiointitottumuksissa. Asiakkaat haluavat hoitaa postiasioinnin samalla, kun käyvät vaikkapa ruokaostoksilla, palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo.

Postin tutkimusten mukaan 59 prosenttia suomalaisista on esimerkiksi käyttänyt Postin pakettiautomaattia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 14. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.