Koko Hämeenkatu uusitaan raitiotien rakentamisen ohessa – valtaosa radasta valmistuu tänä vuonna

Raitiotieallianssi uusii raitiotien rakentamisen yhteydessä kaikki Hämeenkadun jalkakäytävät, maanalaisen kunnallistekniikan, eli johdot ja putket, sekä katuvalaistuksen katusuunnitelmien mukaisiksi.

Tampereen kaupunki ja Raitiotieallianssi ovat sopineet rakentamissisällön laajennuksesta Hämeenkadun osalta. Hämeenkatu uusitaan katusuunnitelmien mukaisiksi samoilla liikennejärjestelyillä ja samoissa kaivannoissa yhtä aikaa raitiotien rakentamisen kanssa. Työjärjestyksessä ensin rakennetaan raitiotie ja vasta sen jälkeen uusitaan kadun reuna-alueet.

Työt aiheuttavat kulkumuutoksia Hämeenkadulle.

Hämeenkadun raitiotien rakentamistyöt valmistuvat vuonna 2021, ja viimeinen osuus jalkakäytävistä ja pyöräilyväylistä vuonna 2022.

Raitiotieradan rakentamisen kannalta kuluvasta vuodesta on tulossa kiireisin. Ensimmäistä vaihetta keskusta-Hervanta-Tays rakennetaan tänä vuonna ennätysmäärä, ja valtaosa kiskotöistä valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Raitiotien rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa ja annetuissa kustannuksissa on pysytty. Raitiotien ensimmäisen toteutusvaiheen tavoitekustannukseksi on asetettu 219,02 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut