Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi uusista Tampereen kansanedustajista on Tony Halme-ilmiön luonut Veikko Vallin – "Nyt tulee taas uutta tekemistä"

Yksi Tampereen ja Pirkanmaan uusista kansanedustajista on aikoinaan Tony Halme-ilmiön eduskuntaan asti puskenut yrittäjä Veikko Vallin, Perussuomalaiset.

– Teimme piruuttaan Tonylle kampanjan eduskuntavaaleihin, ja hän meni heittämällä läpi 17 000 äänellä, Vallin muisteli Tamperelaisen haastattelussa kesäkuussa 2017.

Miehiä yhdistää ainakin se, että puheet julkisuudessa ovat sangen hurjia. Kokoustilanteissa vastaan tulee sitten aivan toisenlainen mies.

Tämä kävi selväksi vaali-iltana, jolloin tämän jutun kirjoittaja keskusteli asiasta useamman täkäläisen naispoliitikon kanssa. Adjektiivien joukosta oli poimittavissa useampaankin otteeseen sellainen kuin "mukava".

Huomattavaa on, että kaikki mainitut naispoliitikot edustavat eri puoluetta kuin Vallin itse.

– Onko noin? No, se kuulostaa tietysti hyvältä. Puheet ovat kovia, koska niillä saa julkisuutta, mutta muuten olen ihan yhteistyökykyinen ihminen, Vallin kommentoi ennen Tampereen kaupunginvaltuuston kokousta maanantaina.

Vallin tunnetaan kovana Donald Trumpin ystävänä. Onko Veikko jatkossa Tampereen Trump?

– Mä olen ihan Veikko vaan.

Kansanedustajan työn alkua Vallin odottaa innolla.

– Nyt tulee taas elämään ihan uutta tekemistä.