Kolumni: Suomi vailla suuntaa

Jocka Träskbäck Jocka Träskbäck

toimitus

Eduskuntavaaleissa äänestäjillä oli kaksi todellista vaihtoehtoa.

Oikeisto tarjosi jatkoa positiiviselle kehitykselle ja vasemmisto paikkaa ruuhkabussissa, jonka päätepysäkki on velkainen ja työttömyyden runtelema.

Jälkimmäinen vei niukasti voiton, joten Suomen myönteinen kehitys on nyt vaakalaudalla.

Vaalien suurimpia häviäjiä olivat ahkerat suomalaiset, jotka käyvät töissä tai yrittävät, ajavat henkilöautolla, syövät lihaa ja juovat maitoa.

Työttömyys on vähentynyt viime vuosina roimasti, tuloerot pienentyneet ja sekä eriarvoisuus että syrjäytyminen vähentyneet merkittävästi.

SDP:n noustua niukasti suurimmaksi puolueeksi tämä positiivinen kehitys uhkaa nyt kääntyä.

Tällä tietoa Suomessa palkitaan jatkossa ahkeruuden sijaan joutenolosta, mikä nostaa toimettomuuden suosiota uravalintana.

Maamme on vaarassa joutua neljän positiivisen vuoden jälkeen vastuuttoman helppoheikkitalouden kurimukseen tulevien sukupolvien kustannuksella.

Terve talous on hyvinvoinnin edellytys, koska ilman sitä meillä ei ole laadukkaita hoivapalveluja, sosiaaliturvaa saati ilmastonmuutoksen torjuntaa. Miljardien katteettomat vaalilupaukset eivät ole tervettä taloutta.

Mikäli Rinteen uhkaukset yrittäjien aseman kurjistamisesta toteutuvat, voidaan samalla heittää hyvästit työllisyyden parantumiselle ja koko talouskasvulle. Pallo on nyt hallitusneuvotteluissa.

Jos maahan syntyy punaviherhallitus, tulemme saamaan Viroon muuttavista yrityksistä uuden vientituotteen.

Edustuksellinen demokratia toimii siten, että kansa valitsee päättäjät. Vaalitulos on julkistettu ja pulinat pois. Itse sain lähes 3 500 ääntä, millä ei vielä päästy tekemään ryhtiliikettä eduskuntaan.

Ryhtiliike olisi kuitenkin ollut enemmän kuin tarpeen.

Suomen tulevaisuuden kannalta toivon, että Suomeen syntyisi uusi oikeistohallitus, joka kykenee valmistautumaan orastavaan taantumaan, tukemaan talouden ja työllisyyden parantumista sekä ottamaan myöskin järjen käteen turvapaikkapolitiikassa.

Jocka Träskbäck

yrittäjä ja kunnanvaltuutettu (kok.)

Lempäälä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut