Jussi Selo ja Uniklubi lähtevät taas keikoille – Katso uusin video tästä

MUSIIKKI Suosittu pirkanmaalaisyhtye ja aikakautensa suomalainen teinisuosikki katosi jopa vuosiksi. Nyt bändiltä on luvassa pitkäsoitto ja 20-vuotisjuhlakiertue.

Elettiin vuotta 2004, kun tuolloin 19-vuotiaasta Jussi Selosta tuli nopeassa ajassa kansallisen mittakaavan rocktähti. Hämeenkyröläinen Uniklubi julkaisi singlen Rakkautta ja piikkilankaa, ja sen jälkeen mopo lähti liikkeelle täysillä ja lujaa.

Nyt noita aikoja muistelee 34-vuotias Selo, joka on sitkeästi ollut mukana musiikkibisneksessä noista päivistä asti.

– Kyllähän silloin nuoria jätkiä vietiin huolellisesti eri suuntiin. Kesällä mentiin bussilla kaikki festarit läpi. Sieltä on paljon hyviä muistoja.

– Varmasti on niinkin, että kaikki muistot eivät ehkä olleet niitä hehkeimpiä, mutta sekin on sanottava että päivääkään en vaihtaisi pois. Hienoja tarinoita ja kokemuksia, jotka sai jatkaa parhaiden kavereiden ja ystävien kanssa.

Senkin Jussi Selo muistaa, ettei bändillä ollut aina välttämättä käsitystäkään siitä, kuinka suosittua musiikkia he ovat oikein tekemässä. Lopulta suosion nurjempikin puoli tuli tutuksi, kun bändi joutui tekemään muutoksia kokoonpanossaan ja sen seurauksena julkaisutahti alkoi venyä.

– Sen tässä on oppinut, että muutama vuosi on musiikkibisneksessä jo todella pitkä aika. Fyysisen levyn aika on lisäksi ollut jo hyvän aikaa ohi, ja asiat tapahtuvat pitkälti verkossa. Sosiaalinen media on korostanut entisestäänkin sitä, että asioiden julkaisuväli tulisi olla maksimissaan muutaman kuukauden luokkaa, Selo sanoo rauhallisesti.

Tosin joskus käy niinkin, että musiikki jää elämään pidemmäksikin aikaa. Uniklubi julkaisi vuonna 2005 Kehä-albumin, jolta irrotettu raskas slovari Huomenna soi edelleenkin paljon radioissa.

– Se on löytynyt coverbändienkin ohjelmistosta. Sellainen tuntuu aina hyvältä kun joku katsoo biisin niin hyväksi että alkaa soittaa sitä oman bändinsä kanssa. On ihan hauskaa, että sitä kuulee yhä niin paljon, Selo kiittelee.

Uniklubi ei elä kuitenkaan vain nostalgiasta. Bändi valmistelee parhaillaan seitsemättä pitkäsoittoaan, joka voisi olla julkaisussa esimerkiksi vuoden 2020 alussa. Singlejä julkaistaan tasaiseen tahtiin kuluvan vuoden aikana. Viime viikolla julkaistiin kappale nimeltä Huojuva silta.