Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuinka paljon vettä yhden sukkaparin tekemiseen tarvitaan? – Se selviää tiistaina Keskustorilla Vaatevallankumouksessa

TAPAHTUMA Keskustorilla nähdään ämpäripyramidi, joka herättää ajattelemaan vaatteiden valmistusta.

Vaatetehtaan romahtaminen Bangladeshissä oli monelle viimeinen niitti. Huhtikuussa 2013 sattuneesta, yli 1 100 henkeä vaatineesta Rana Plazan onnettomuudesta alkoi Vaatevallankumous, englanniksi Fashion Revolution. Vallankumousta on vietetty maailmalla huhtikuun viimeisellä viikolla.

Nyt Vaatevallankumous tulee näyttävästi myös Tampereelle.

Keskustorilla järjestetään tiistaina 23. huhtikuuta Vaatevallankumous-tapahtuma kello 10–18. Torilla nähdään kisailujen, musiikin, tanssin ja haastattelujen lisäksi havainnollistavia installaatioita tekstiiliteollisuudesta.

– Keskustorille tulee muun muassa ämpäreistä tehty pyramidi. Siitä hahmottaa, miten paljon vettä vain yhden tennissukkaparin valmistamiseen tarvitaan. Lisäksi pyykkinarulle laitetaan esille yhden suomalaisen vuosittain tuottama määrä tekstiilijätettä. Määrä on pysäyttävä, Vaatevallankumouksen Tampereen tiimin jäsen Elina Korri kertoo.

Vaatevallankumouksen toritapahtuman järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä Vaatevallankumouksen Tampereen tiimin, Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ja Nextiili-pajan kanssa.

Elina Korri on Orivedellä asuva vaatesuunnittelija, jonka MEA-niminen yritys valmistaa vaatteita kierrätetyistä farkuista.

Vaatetietoisuus näkyy hänen arjessaan päivittäin.

– Olen materiaalitietoinen eli en halua ostaa vaatteita, jotka eivät ole hyvänlaatuisia. Ostan mieluiten vaatteita sellaisilta toimijoilta, joiden tuotanto on läpinäkyvää. Ostan paljon vaatteita myös kirpputoreilta.

Omissa vaatteissa linja on tiukka, mutta lasten kohdalla hän joustaa. Kirpputorilta voi löytyä lapsille sellaisiakin vaatteita, jotka on tehty halpatuotantomaissa.

– Mutta myös niissä otan huomioon materiaalin kestävyyden.

Vaatevallankumous jatkuu tiistain jälkeen lauantaina 27. huhtikuuta järjestettävällä paneelikeskustelulla, joka pidetään kello 14–15.30 Finlaysonin alueella Rullaamossa.

Paneelissa keskustelevat Elina Korri MEA:sta, Saara Naskali Noukista, Anna Takala Store of Hopesta, Soile-Maria Linnemäki Vaatelainaamo Vaatepuusta ja Helena Käppi Nexliilistä.