Sorsapuiston Suurenmoinen Kevätjuhla juhlistaa pyöräilyviikkoa Tampereella – Katso tästä viikon tapahtumatarjonta

Joonas Alanne

Valtakunnallinen pyöräilyviikko järjestetään 4.–12.5. Pyöräilyviikkoa juhlistetaan Tampereen Sorsapuistossa järjestettävällä Suurenmoisella Kevätjuhlalla, jota juhlitaan sunnuntaina 5. toukokuuta kello 11–15.

Asiasta tiedottaa Tampereen kaupunki. Juhlan aikana järjestetään pyöräilyviikkoon kuuluva pyöräparaati, joka lähtee Laikunlavalta kello 11.

Sorsapuiston tapahtumaohjelmaan kuuluu muotishow pyörien päällä, musiikkia sekä muun muassa tv:stä tutut Maltti ja musakonstaapeli Vallu. Pyöräilyteeman mukaisesti tapahtumassa voi kokeilla erilaisia pyöriä kuten skuutteja, sähköpyöriä, peräkärryjä ja muksubusseja, tutustua pyöräpooloon ja kuvauttaa itsensä vanhanajan pyörän kanssa. Alueella on myös pyöräily- ja retkeilyvälinekirppis, jonne voi tulla kuka tahansa myymään tavaroitaan. Paikalla on myös pyöränhuoltopiste.

Lisäksi pyöräviikon ohjelmaan kuuluu monia muita tilaisuuksia ja lukuisia pyöräretkiä. Lauantaina 4.5. pyöräillään leppoisasti Pyhäjärven maisemissa kohti Pirkkalaa. Pidempiä pyörälenkkejä tehdään keskiviikkona 8.5., lauantaina 11.5., ja sunnuntaina 12.5. Lauantaina 11.5. pyöräillään Pyhäjärven maisemareittiä ja koukataan Reipin kotieläintilalle. Yhteislähtö on Laukontorilta kello 11, mutta reitille voi tulla myös matkan varrelta.

Kaupunki kannustaa halukkaita lähtemään taidepyöräilylle Tampereen gallerioihin äitienpäivänä 12.5. Ottamalla itsestään kuvan ja jakamalla sen somessa aihetunnisteella #Tampereentaidepyöräily voi voittaa palkinnon.

Tiistaina 7.5. kello 7–9 tarjoillaan työmatkapyöräilijän aamiainen uudessa paikassa pyöräkauppa Keskiön edessä Puutarhakadun ja Kuninkaankadun kulmauksessa. Tiistai-iltana saa vinkkejä Pirkan Pyöräilyyn valmistautumisesta Kauppi Sport Centerissä kello 18–20.

Torstaina 9.5. pyörämatkailuillassa pääkirjasto Metsossa kuullaan Päivi Laitisen 7000 kilometrin pyörätaivalluksesta Yhdysvaltojen halki. Iisalmelainen toimittaja pyöräilee pitkät matkansa tavallisella peruspyörällä.

Tarkemmat tiedot pyöräilyviikon tapahtumista löytyvät Facebookista ja tapahtuman verkkosivuilta. Tampereen pyöräilyviikon järjestävät Tampereen kaupunki, Tampereen Polkupyöräilijät ry, Kaupin Kanuunat ja Ekokumppanit Oy.

Korjattu 30.4.2019 kello 8.48 tiedotteessa ollut virheellinen päivämäärä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut