Reetta Hurske jäi sadasosien päähän EM-mitaleista talvella: Nyt matka suuntaa kesäkaudella kohti Dohaa

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske on erinomainen esimerkki siitä, miten urheilija voi sisuuntua epäoikeudenmukaisuudesta.

Aitajuoksija tippui alkuvuonna monen yllätykseksi Suomen Olympiakomitean urheilija-apurahalta. Vastine oli sitä mitä huippu-urheilijalla pitääkin olla: hallikaudella vastaansanomattomat näytöt tiskiin ja neljäs sija EM-hallifinaalista.

– Pettymyksen jälkeen monet yhteistyökumppanini olivat yhteydessä että miten voisivat auttaa. Ilmeisesti apurahaan on myös haettu oikaisua, joten voihan olla että sitten ihan oikeakin apuraha minulle tulee. Olikohan se niin, että kesäkuussa siitä mahdollisesti kuuluu jotain, Hurske pohtii.

Suomen Olympiakomitean huippu-urheilujohtaja, arvostettu Mika Lehtimäki on muutosta ehtinyt tukiasiaan jo lupaillakin.

Naisten aitajuoksuun on muutaman viime vuoden aikana kehittynyt kova kansallinen kilpailu. Sitä Hurske ei pidä mitenkään huonona asiana, vaan näkee siinä paljon hyviä puolia.

– Keskitymme harjoittelussa omiin juttuihimme. Ulkomaanleirillä treenaillaan yhdessä lähtöjä, mikä on kehittävää. Kuitenkin jokainen aituri on eri tilanteessa ja lähtee eri lähtökohdista, joten täytyy keskittyä vaan omaan tekemiseensä, Hurske tähdentää.

– Olen todella kriittinen omaa tekemistäni kohtaan. Toki kilpailutilanne myös motivoi suuresti.

Kun vauhtiin on päästy, tavoitteet kasvavat sitä mukaa. Yleisurheilun kuluvan kauden päätapahtuma on Qatarin Dohassa pidettävät MM-kilpailut ja siellä Hurske aikoo olla tietenkin iskussa.

– Tavoitteena on kesällä juosta reippaasti alle 13 sekuntia sekä olla Suomen mestari. Dohan MM-kilpailut ovat päätavoitteeni, Hurske sanoo.

Myös juoksun perusasioita laitetaan kuntoon.

- Kehitettävää löytyy vielä usealta osa-alueelta. Hallikauden jälkeen on keskitytytty voimanhankintaan. Hallikauden aikana jo huomasi että juoksuasento on kehittynyt, mutta silläkin saralla on vielä kehitettävää, Hurske sanoo.

Juttua päivitetty 30.4. kello 9.17: Mika Lehtimäki on Suomen Olympiakomitean huippu-urheilujohtaja, ei Suomen Urheiluliiton.

Reetta Hurske

Vuonna 1995 syntynyt aitajuoksija. Edustaa Tampereen Pyrintöä.

Sijoittui alkuvuonna yleisurheilun EM-hallikilpailuissa neljänneksi 60 metrin aidoissa.

Hurskeen kauden päätavoite on Dohan MM-kilpailuissa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut