Nyt tulee Perttu Pesältä tinkimätön visio Hakametsän jäähallin tulevaisuudesta – "Siitä tehdään koko kansan urheilupaikka Kisahallin tapaan!"

Visit Tampereen väsymätön puuha- ja matkamies sekä Höntän ja Toipparin Tampereen kaupungin matkanjohtajaksi kutsuma Perttu Pesä veti torstaiaamuna tapojensa mukaisesti erittäin tinkimättömän esityksen Tampereen liikuntapaikkojen kehityksestä.

Samalla pesuvedellä hoitui myös Hakametsän jäähallin tulevaisuuden visiointi. Pormestari Lauri Lylyn nimeämässä työryhmässä mukana oleva Pesä näkee tulevaisuuden kristallinkirkkaana.

– Valtuustohan teki jo 2008 ja 2009 ne päätökset, että tulevaisuuden halli on jotain muuta kuin jääurheilua varten. Näkemys on selvä: kun vuonna 2021 Areena valmistuu, Hakametsästä tulee vähän Helsingin Kisahallin tyyppinen kaiken kansan urheilu- ja harrastuspaikka, jonne pääsee harrastamaan kaikenlaista urheilua matalalla kynnyksellä ja pienellä kustannuksella, Pesä visioi isolla pensselillä.

– Hakametsässä voisi olla toimintaa kahdessa eri tasossa. Toisessa tasossa voisi olla vaikka budolajien tapahtuma samaan aikaan kuin toisessa tasossa on iso tanssitapahtuma. Parhaassa tapauksessa molemmissa tasoissa olisi 2 500 katsojan tapahtuma kummassakin, Pesä jatkaa.

Päämäärää kohti edetessä on kuitenkin vielä paljon töitä tehtävänä. Näihin töihin kuuluvat muun muassa seurakuulemiset.

– Meillä on ainakin 200 urheiluseuraa ja niissä 60 000 jäsentä. Niiden näkemyksiä kuuntelemme ja kirjaamme seuraavaksi, ja mietimme sitten seuraavaa siirtoa, Pesä kuvailee.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut