Viron kilvillä ajavakin joutuu nyt maksamaan – USU: Iso parannus poliisin kameravalvontaan Suomessa

Virosta Suomeen saapuneet maantiehurjastelijat voivat jatkossa saada suomalaisilta ikävää postia. Kuvituskuva.  Sanna Jompero / Arkisto

Jari Pietiläinen

Suomen poliisi alkaa viimein lähettää postia Viroon niille sikäläisille, joita odottaa Suomessa automaattivalvonnan ylinopeussakko.

Asiasta kertoo ensin Uutissuomalainen.

Tähän asti poliisilla ei ole ollut keinoja puuttua automaattivalvonnan kuvaamiin ylinopeuksiin, jotka on ajettu muihin EU-maihin rekisteröidyillä autoilla, ellei omistajalla tai haltijalla ole ollut suomalaista sosiaaliturvatunnusta ja osoitetta.

Sakkoa itseään ei vielä nykyisen tieliikennelain voimassa ollessa voida lähettää, vaan Viroon lähtee ilmoitus sakosta. Poliisilla on kuitenkin keinoja painostaa auton omistajaa tai haltijaa ottamaan yhteyttä.

– Ilmoitukseen laitetaan määräaika ja jos omistaja ei ilmoita mitään, voimme laittaa ulkomaalaisen henkilön käytännössä heti etsintäkuulutukseen, kertoo poliisin liikenneturvallisuusyksikön johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein Uutissuomalaiselle.

Kirjeiden pitäisi alkaa lähteä kesäkuun alussa. Kaavake on käännetty viroksi ja sitä viedään parhaillaan järjestelmään.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut