Tampere Filharmonian uusi intendentti on valittu – Tällainen on Juha Ahonen

Juha Ahonen on nimetty Tampere Filharmonian uudeksi intendentiksi. Ahonen on taustaltaan diplomilaulaja ja musiikin kandidaatti, joka on toiminut kesästä 2016 lähtien Espoon kaupunginorkesteri – Tapiola Sinfonietta intendenttinä.

Sitä ennen hän toimi vuoden Radion Sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä ja viisi vuotta Helsingin Musiikkitalon tapahtumapäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa tuottajana sekä toimittajana ja radio- ja tv-juontajana Yleisradiossa.

– Juha Ahonen antoi itsestään ja osaamisestaan erinomaisen kuvan kautta koko hakuprosessin. Hänen taustansa, työkokemuksensa ja näkemyksensä johtamisesta ja orkesteriorganisaation kehittämisestä vakuutti meidät. Uskon, että saamme Juhasta orkesterille erinomaisen intendentin ja samalla osaavan kollegan koko kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen johtoporukkaan, kertoo nimityspäätöksen tehnyt kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari Tampereen kaupungin tiedotteessa.

– Tampere Filharmonia on erittäin korkealuokkainen sinfoniaorkesteri ja yksi Tampereen talousalueen keskeisimmistä kulttuuri-instituutioista. Orkesteri on pystynyt poikkeuksellisen pitkäjännitteisesti nostamaan omaa taiteellista tasoaan ja sen yleisösuhde on erinomainen. Intendenttinä tällä hetkellä toimiva Helena Hiilivirta on rakentanut orkesterista ja sen hallinnosta erittäin hyvin toimivan työyhteisön. Tämä antaa erinomaisen pohjan toiminnan jatkamiselle ja mahdollisten uusien toimintamallien kehittämiselle osaksi orkesterin toimintaa, kommentoi Ahonen tiedotteessa.

Uuden intendentin ensisijaisesti tärkeimmäksi tehtäväksi hän katsoo muusikkoihin ja hallintoon tutustumisen. Sen jälkeen Ahonen aikoo lähteä suunnittelemaan yhdessä hallinnon ja ylikapellimestarin kanssa orskesterin tulevien vuosien linjauksia ja toiminnan painopisteitä.

– Varsinaisia uusia linjauksia en lähde tässä vaiheessa avaamaan, sillä ne syntyvät tutustumalla ja kuuntelemalla orkesterin, asiakkaiden ja kaupungin näkemyksiä. Vasta sen jälkeen on mahdollista asettaa yhteinen visio ja rakentaa strategia vision saavuttamiseksi, hän sanoo.

Ahosen edeltäjänä intendenttinä toiminut Kristiina Penttinen erosi virastaan joulukuussa. Syiksi hän mainitsi muun muassa jatkuvista muutoksista koituneen hallitsemattoman suuren työmäärän.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut