Tampere-värityskirja on nyt jakelussa! – Eskarilaisille tarkoitetussa kirjassa seikkailee tällä kertaa paljon eläimiä

Marjo Rämö

Kaikki tamperelaiset esikoululaiset saavat tänäkin vuonna Tampere-aiheisen värityskirjan. Osa eskarilaisista on jo ehtinyt saada kirjan käsiinsä, sillä niiden jakelu on parhaillaan käynnissä.

– Tämä on nyt kolmas kerta, kun teemme värityskirjan. Ensimmäinen kirja ilmestyi vuonna 2017, värityskirjahankkeen projektipäällikkö Anna Kuusala kertoo.

Värityskirja on tehty Tammerkosken Nuorkauppakamari ry:n ja Tampereen kaupungin yhteistyönä.

Värityskirjan ideana on esitellä Tamperetta ja eri ammatteja paikallisten yritysten kautta. Kirjasta on voinut ostaa oman sivun tai aukeaman, johon on piirretty kullekin kumppanille sopiva Tampere-aiheinen kuva.

– Kirjassa on mukana 31 eri yritystä ja yhteisöä. Kaikki ovat itse saaneet päättää, tehdäänkö heistä väritys- tai puuhasivu, hankkeen toinen projektipäällikkö Marko Laitinen kertoo.

Kuvat on piirtänyt Nokialla asuva kuvittaja Pekka Rahkonen. Hänet tunnetaan muun muassa kuvakirjoihin, lehtiin ja oppikirjoihin tekemistään kuvituksista.

Värityskirjassa vilisee tänä vuonna erityisen paljon eläimiä; esimerkiksi ravintola Periscopessa istuu asiakkaina karhunpoikasia ja Tampereen Lapland Hotelsiin matkustaakin ihmisen sijasta poro.

– Kuvittajalla on ollut varsin vapaat kädet toteuttaa sivut, ja hän on halunnut nostaa esiin eläimiä, Kuusala ja Laitinen kertovat.

Myös Tammerkosken Nuorkauppakamarin aukeamassa on eläimiä: naurulokkeja liitelemässä Tammerkosken yllä.

– Aukeamasta tuli todella hieno! Parempi kuin osasimme edes toivoa.

Värityskirjaa painettiin11 000 kappaletta. Niitä on annettu eskarilaisten lisäksi kirjassa mukana oleville yrityksille. Värityskirjoja toimitetaan myös Taysin lastentautien poliklinikalle.

Värityskirja on saajalleen ilmainen.

– Toivomme, että kirjasta on iloa pitkälle kesään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 7. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 8. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 9. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 10. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 11. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 12. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 13. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta
 14. Öljysäiliön suojavillat alkoivat palaa Lempäälässä sijaitsevalla tehdasalueella – pelastuslaitos sammutustöissä puoleen päivään saakka
 15. Vehoniemen automuseo valittiin Vuoden ajoneuvomuseoksi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 6. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 7. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 8. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 9. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 10. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 13. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 14. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.