Tampere-värityskirja on nyt jakelussa! – Eskarilaisille tarkoitetussa kirjassa seikkailee tällä kertaa paljon eläimiä

Marjo Rämö

Kaikki tamperelaiset esikoululaiset saavat tänäkin vuonna Tampere-aiheisen värityskirjan. Osa eskarilaisista on jo ehtinyt saada kirjan käsiinsä, sillä niiden jakelu on parhaillaan käynnissä.

– Tämä on nyt kolmas kerta, kun teemme värityskirjan. Ensimmäinen kirja ilmestyi vuonna 2017, värityskirjahankkeen projektipäällikkö Anna Kuusala kertoo.

Värityskirja on tehty Tammerkosken Nuorkauppakamari ry:n ja Tampereen kaupungin yhteistyönä.

Värityskirjan ideana on esitellä Tamperetta ja eri ammatteja paikallisten yritysten kautta. Kirjasta on voinut ostaa oman sivun tai aukeaman, johon on piirretty kullekin kumppanille sopiva Tampere-aiheinen kuva.

– Kirjassa on mukana 31 eri yritystä ja yhteisöä. Kaikki ovat itse saaneet päättää, tehdäänkö heistä väritys- tai puuhasivu, hankkeen toinen projektipäällikkö Marko Laitinen kertoo.

Kuvat on piirtänyt Nokialla asuva kuvittaja Pekka Rahkonen. Hänet tunnetaan muun muassa kuvakirjoihin, lehtiin ja oppikirjoihin tekemistään kuvituksista.

Värityskirjassa vilisee tänä vuonna erityisen paljon eläimiä; esimerkiksi ravintola Periscopessa istuu asiakkaina karhunpoikasia ja Tampereen Lapland Hotelsiin matkustaakin ihmisen sijasta poro.

– Kuvittajalla on ollut varsin vapaat kädet toteuttaa sivut, ja hän on halunnut nostaa esiin eläimiä, Kuusala ja Laitinen kertovat.

Myös Tammerkosken Nuorkauppakamarin aukeamassa on eläimiä: naurulokkeja liitelemässä Tammerkosken yllä.

– Aukeamasta tuli todella hieno! Parempi kuin osasimme edes toivoa.

Värityskirjaa painettiin11 000 kappaletta. Niitä on annettu eskarilaisten lisäksi kirjassa mukana oleville yrityksille. Värityskirjoja toimitetaan myös Taysin lastentautien poliklinikalle.

Värityskirja on saajalleen ilmainen.

– Toivomme, että kirjasta on iloa pitkälle kesään.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut