Linnut palaavat keskiviikkona Sorsapuistoon! – Tulossa kuutisenkymmentä lintua

Linnut palaavat Sorsapuistoon keskiviikkona. ESM:n arkisto

Pekka Ruissalo

Kanalinnut saapuvat jälleen kesäksi Sorsapuiston lintutarhaan keskiviikkona. Puistoon tuodaan noin kello 11 tietämissä kuutisenkymmentä lintua. Linturyhmät täydentyvät myöhemmin kesällä kanaemoilla ja tipuilla. Sorsapuiston 80-juhlavuonna lintutarhan uutuusrotuja ovat kookas brahma-kana sekä pieni Mille Freur -kana.

Tänä kesänä Sorsapuistossa tuodaan esille myös suomalaisia maatiaiskanoja.

Sorsapuiston kesäasukkeina on uutuusrotujen lisäksi kotimaisia Hämeen musta -maatiaiskanoja ja maatiasristeytyskanoja, kääpiö-Kochin kanoja, silkkikanoja ja tukkakanoja, fasaaneja, Sussex-Light- kanoja ja orpington-kanoja. Useimmista roduista on valittu yksi tai kaksi kukkoa, joilla on seuranaan kanaparvet.

Lintuhäkkien edustalla on opastetaulut eri linturoduista. Lisätietoa saa myös netistä asiaan liittyen.

Linnut tulevat Sorsapuistoon Hämeenkyröstä Tia Hämäläisen harrastekanalasta. Kaupunki vuokraa linnut kesäksi ja Tampereen Infra huolehtii niiden kesähoidosta. Lintutarhan valokattoja ja verkkoja on uusittu, ja lintujen mökit on nyt nostettu harkkojen päälle, jotta rotat eivät saisi mökkien alle piilo- ja pesäpaikkoja.

Lintujen ruokalistalle kuuluu muun muassa kauraa, rehua, tuoresalaattia sekä heinää. Toiveena lintujen katselijoille on, ettei koiria tuotaisi lintuhäkkien läheisyyteen. Lintuja ei saa myöskään ruokkia omilla eväillä.

Linnut palaavat kotikanalaan syys-lokakuussa. Sorsapuistoon on tuotu erilaisia lintuja jo vuodesta 1939 lähtien eli 80 vuoden ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 7. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto
 15. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.