Pirkanmaan vasemmisto: Tunnin juna Tampereelta Helsinkiin on koko maan etu

Kuvituskuva. Arkistokuva /Ari Peltonen

Joonas Alanne

Pirkanmaan vasemmisto kertoo hallitusneuvottelijoille osoittamassaan tiedotteessa, että nopeamman junayhteys Tampereen ja Helsingin välillä tulisi olla tulevien liikennehankkeiden kärjessä.

Päärata ulottuu Helsingistä Tampereen kautta Seinäjoelle ja siitä eteenpäin Kokkolan kautta Ouluun. Pääradan yhteys on tärkeä myös Porin, Vaasan ja Jyväskylän junayhteyksille.

Pelkästään Helsingin ja Tampereen välillä matkustaa vuosittain 4,5–6,6 miljoonaa matkustajaa.

Pirkanmaan vasemmiston mielestä nopeampi junayhteys palvelisi laajasti koko maata. Erityistä hyötyä radasta olisi eteläisen Suomen kasvukäytävälle. Vasemmiston mielestä nopeampi ratayhteys laajentaisi työssäkäyntialuetta, jakaisi muuttoliikennettä tasaisemmin sekä houkuttelisi alueelle uusia yrityksiä. Se olisi myös ympäristöystävällisempää kuin lentomatkailu

– Nopea junayhteys mahdollistaa työssäkäyntialueiden laajentumisen. Työntekijät voisivat nykyistä helpommin liikkua kaupunkiseutujen välillä ja tehdä matkan ajan töitä läppärillä junassa, kertoo piirijärjestö tiedotteessa.

–Ideaalitilanne olisi, että nopea junayhteys kulkisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta, jolloin lentomatkustajat voisivat vaihtaa kätevästi junaan.

– Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii kotimaanliikenteen siirtoa lentoliikenteestä raiteille, joten Helsinki-Tampere -välin nopeuttaminen ei voi odottaa vuosikausia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.