Kolumni: Kahdensuuntaista on liikenne

toimitus

Kaupunkikehitys on kahdensuuntaista - kuten liikenne.

Yhdessä saamme molemmat.

Asukkaiden kuunteleminen on kannatettavaa kun suunnitelmissa ja päätöksissä nämä kerrotut asiat otetaan aidosti huomioon. Pohjois-Tampereen, siis Aitolahden ja Teiskon alueen strategisen yleiskaavan esittely asukkaille on herättänyt runsaasti kiinnostusta.

Kämmenniemen suunnitelmat vetivät nekin tuvan täyteen. Iltojen antina oli palautetta esimerkiksi tonttikoosta.

Maaseudun rauhaan haluava haluaa asua tontilla, jonne mahtuu muutakin kuin talo, autotalli ja trampoliini. Kasvimaalle ei nykyisin jää oikein tilaa. Kun tämä toive muuttuu toiminnaksi, vahvistaa se osallistumisen merkitystä. On kuultu ja otettu asia päätöksenteon pohjaksi.

Rakennuslupaprosesseja halutaan nopeammiksi, sekin on molempien etu, hakijan ja luvanantajan. Verotuloja lisää. Asukkaita jotka maksavat enemmän kuin palvelujen kautta kuluttavat.

Kun haluamme kehittää järvimatkailua, pitää olla järvi, veneitä- ja laitureita. Kun Kämmenniemi saa riittävän ison vierasvenesataman, vilkastuttaa se kauppaa ja palveluja.

Kun alueen vetovoima palvelujen myötä kasvaa, houkuttaa se muuttamaan alueelle.

Uskoisin, että voimme jotenkin kalkyloida paljonko alueelle pitää saada uutta maksukykyistä asujaa, jotta koulut, päiväkodit ja terveysasemat pysyvät ja palvelut vielä paranevat. Teiskon pitää myös avautua, olla valmis ottamaan uusia asukkaita vastaan. Kun haluaa palvelua on hyväksyttävä realiteetit; kivaa pitää olla - mutta rahaa pitää tulla.

Riittävä väkimäärä varmistaa palveluiden saamisen, ylläpitämisen ja kehityksen. Teiskoon tulijalle on tarjolla ainutlaatuinen rannikkoseutu, huumaavan kaunista maalaismaisemaa ja mukavia ihmisiä. Kivikylän kerrostalossa naapuri tuskin tuntee viereisessä luukussa asuvaa.

Teiskossa samat ihmiset tutustuvat, jelppivät ja tekevät talkoita – niin on toimittu maailman sivu.

Kun tämän lisäksi joukkoliikenne vielä hoksaa mainostaa ja lisätä reittejään tänne Tampereen kultamaahan, helpottaa se paitsi asukkaiden arkea, mutta parantaa merkittävästi kaupungin matkailutarjontaa ja matkailuyritysten toimintaedellytyksiä.

Molempi parempi. Aloitetaan yhdessä, mutta yhtä aikaa.

Sopisko tämmöinen?

Pekka Peltonen

Tamperelaisen vieraskynä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.