Tampereen ja Oulun välille halutaan kolmen tunnin junayhteys, mutta... – IS: Selvityksen mukaan ei ole tällä hetkellä mahdollista

Tampereen ja Oulun välille kaivataan kolmen tunnin yhteyttä. Se ei kuitenkaan nykytilanteessa ole mahdollista, kertoo tuore perjantaina julkaistu selvitys. Jussi Vehkasalo/Arkisto

Pekka Ruissalo

Suomen pääradalla Tampereen ja Oulunkin välillä tarvitaan nopeita kehittämistoimia. Kaksoisraideosuudet tulisi vaiheistaa ja toteuttaa mahdollisimman pian.

Ja sitten on halu toteuttaa kolmen tunnin matka-aika kaupunkien välillä mahdollisimman pian. Se ei kuitenkaan ole nykykäytännöillä realistista.

Nämä asiat on todettu selvityksessä, joka asiaan liittyen julkaistiin perjantaina. Selvityksestä kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Selvitys kertoo, että tampereen ja Oulun välinen rataosuus on henkilö- ja tavaraliikenteen osalta Suomen vilkkaimmin liikennöity suurelta osin yksiraiteinen osuus. Juuri valmistuneen selvityksen mukaan kolmen tunnin matka-aikaa ei voida saavuttaa ilman tuntuvia parannuksia ja kaluston uusimista.

– Koko välin kaksoisraiteen vaiheittain rakentamisen vaiheistusta ei ole tehty ja se olisi tärkeää tehdä pian. Todennäköisesti pitkä rataosa tulee toteutumaan useissa eri kokonaisuuksissa ja hankkeissa.

– Ensimmäisenä tulisi tehdä koko välin välityskykytarkastelu, jossa priorisoidaan kaksoisraide- ja lisäliikennepaikkatarpeet sekä linjataan nopeudennostotavoitteet, selvityksessä sanotaan.

Ilta-Sanomien jutun voit lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.