Taksinkuljettaja tuomittiin heitteillepanosta Tampereella – Yle: Jätti kehitysvammaisen tytön yksin pihaan

Pirkanmaalainen taksinkuljettaja tuomittiin kehitysvammaisen tytön heitteillepanosta. Pirkanmaan käräjäoikeus jätti kuitenkin miehen rangaistukseen tuomitsematta. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaalainen taksinkuljettaja on tuomittu heitteillepanosta Tampereella. Kuljettaja jätti 14-vuotiaan kehitysvammaisen tytön kerrostalon pihaan luovuttamatta häntä huoltajalle.

Asiasta kertoo Yle verkkosivuillaan.

Kuljettaja kertoi Ylen jutun mukaan jättäneensä tytön asunnon ulko-ovelle ja olettaneensa, että joku olisi vastassa rappukäytävässä. Kuljetusten aikataulut olivat kuljettajan mukaan päivän osalta muuttuneet ja oli vaara, että hän jää aikataulusta jälkeen.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi päätöksestään, ettei kuljettaja ole voinut mieltää vaaran vakavuutta. Tästä syystä oikeus päätti jättää miehen rangaistukseen tuomitsematta. Tuomioistuin voi jättää rangaistuksen tuomitsematta, jos rikosta on sen haitallisuuteen tai siitä ilmenevään tekijän syyllisyyteen nähden pidettävä kokonaisuutena arvostellen vähäisenä.

Kyseessä on lainvoimainen tuomio.

Ylen jutun voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat!
    12.5.2018 12:00
  2. Uusi palvelu Tamperelaisen lukijoille: Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi!
    12.5.2018 5:38

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut