Hurja tilanne Helsinki-Vantaalla aamuyöllä – täpötäydessä Jet Timen lomalentokoneessa laippavika, laskeutui kovaa vauhtia normaalia pidemmälle kiitotielle

Matkustajalentokoneessa ilmennyt laippavika aiheutti Helsinki-Vantaalla uhkatilanteen aamuyöllä kello neljän aikaan. Pelastuslaitos tiedotti, että kyseessä oli "suuri ilmailuliikenneonnettomuuden vaara".

Jet Time -yhtiön Boeing 737 -kone joutui vian vuoksi nostamaan vauhtia laskeutumista varten.Turvallisuusssyistä kone laskeutuitavallista pidemmällekiitotielle, jolla on mittaa 3500 metriä. Helsinki-Vantaan kaksi muuta kiitotietä ovat pituudeltaan noin 3000 metriä.

– Koneen laskeutuminen sujui turvallisesti. Vastaavia tilanteita tulee toisinaan,sanooErkki Hyytiäinen Helsinki-Vantaan APOC-päivystyksestä.

Hyytiäisen mukaan koneessa oli KyprokseltaSuomeen palaavia suomalaisia lomamatkustajia. Hän uskoo, että lentokoneen henkilökunta oli kertonut laskeutumiseen liittyvistä ongelmistaetukäteen matkustajille.

– Yleensä on niin, että lievissä vaaratilanteissa lentokoneen ohjaamosta tulee matkustajille tieto, mistä on kyse.

Juttua muokattu kello 9.21: Laippavian vuoksi kone joutui nostamaan vauhtia laskeutumista varten.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut