Mustavuoren rinteet avataan ensi talveksi – Uutuutena on yhteiskausikortti kahden muun laskettelukeskuksen kanssa

Mustavuoren rinteet Tamperelaisen arkisto

Marjo Rämö

Mustavuoren lähiliikuntakeskuksen kehittämisprojekti on lähtenyt liikkeelle, tiedottaa Mustavuori Oy. Yhtiö voitti hiljattain Tampereen kaupungin järjestämän kilpailutuksen rinnetoiminnan tuottamisesta.

Yhtiön tavoitteena on avata rinteet tulevalle kaudelle Etelä-Suomen ensimmäisten laskettelukeskusten joukossa.

Mustavuori Oy tekee yhteistyötä kainuulaisen Hiihtokeskus Ukkohallan ja Oulussa sijaitsevan kaupunkikeskus Ruskotunturin kanssa. Yhteistyökumppanit tulevat samalla Mustavuori Oy:n osakkaiksi.

Tamperelaistaustaisen Mustavuori Oy:n muut osakkaat ovat toimiva johto sekä tamperelaiset lasketteluseurat Telemark Team Örn, Tampereen Slalomseura ja Tatra Snowboarding.

– Olemme tyytyväisiä, että Tampereen kaupunki sai järjestettyä uudelleenkilpailutuksen hyvissä ajoin keväällä. Näin pääsemme aloittamaan rinnealueen kehittämistyöt ja investoinnit riittävän ajoissa varmistaaksemme aikaisen kauden aloituksen ensi talvena. Tulemme panostamaan merkittävästi rinnealueen kehittämiseen, Mustavuori Oy:n toimitusjohtaja Jari Kaaja kertoo.

Tulevallekaudelle investoidaan muun muassa lumetusjärjestelmään, led-valaistukseen, lastenrinteeseen ja -hissiin, uudistettuun park-rinteeseen ja pitkään perherinteeseen.

Ukkohallan ja Ruskotunturin kanssa aloitettu kumppanuus mahdollistaa laskettelijoille entistä laajemmat mahdollisuudet lajin parissa.

– Olemme innostuneita uudesta yhteistyökumppanistamme ja sen tuomista mahdollisuuksista luoda Suomen mittakaavassa suurin yhteiskausikorttiketju. Uskomme, että yhdistämällä voimamme saamme rakennettua laskettelun harrastajille uusia mielenkiintoisia kokonaisuuksia ja murrettua myyttiä laskettelusta kalliina harrastuksena, Ukkohalla Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä kertoo.

Mustavuori on Tampereella vuonna 1967 toimintansa aloittanut laskettelukeskus. Keskuksella on neljä rinnettä ja kolme hissiä. Suurin korkeusero on 70 metriä ja pisin rinne 360 metriä.

Ukkohallan laskettelukeskus sijaitsee Kainuussa yhdellä Suomen lumisimmista alueista. Keskuksella on 17 rinnettä ja kuusi hissiä. Korkeusero on 170 metriä ja pisin rinne 1 400 metriä.

Vuoden 2018 lähirinteeksi valittu Ruskotunturi sijaitsee Oulussa. Keskuksella on neljä rinnettä ja kolme hissiä. Korkeusero on 50 metriä ja pisin rinne 350 metriä.

Keskuksilla on yhteiskausikortti, joita myytiin viime kaudella 3 000 kappaletta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Leväseuranta alkoi Pirkanmaalla – tänä kesänä seurataan kahta uutta paikkaa
 7. Keskustorin Nakkifakiiri avaa ovensa tauon jälkeen
 8. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 11. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 6. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 7. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 8. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 13. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 14. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.