Syyttäjä: Pirkanmaalaismies oli vastassa, kun hollantilaismies lensi Suomeen kehossaan lähes kilon verran kokaiinia – Poliisi nappasi rysän päältä Tampereelta

Uusin kokaiiniin liittyvä oikeudenkäynti alkoi Tampereella kesäkuun alussa. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kolme hollantilaista, yksi Tampereella asuva kreikkalainen ja yksi suomalainen mies istuvat Pirkanmaan käräjäoikeuden penkkiin maanantaiaamuna Tampereella. Ulkomaalaismiehiä syytetään noin kymmenestä rikoksesta per henkilö, suomalaismiestä kahdesta. Kaikilla rikosnimikkeillä on vahvasti tekemistä huumausaineiden kanssa.

Asioiden ytimessä on satoja grammoja kokaiinia, joita ulkomaalainen kolmikko on tuonut Suomeen. Suomalaismiehen roolina on kihlakunnansyyttäjä Kaisa Ahvan mukaan ollut hakea aine Helsingistä ja toimittaa sitä edelleen myytäväksi ja käytettäväksi Pirkanmaan seudulle.

Käry kävi kuitenkin lokakuussa 2018. Tuolloin jo aiempien rikosten tiimoilta hyvin asiaan varautunut poliisi oli valppaana, kun yksi hollantilaismiehistä oli kulkenut Amsterdamista Helsinkiin – kehossaan 833 grammaa kokaiinia. Kalenteri näytti syyttäjän ja poliisin mukaan päivämäärää 27.10.2018, kun pirkanmaalaismies oli saapunut helsinkiläishotellin edustalle kokaiinierää vastaanottamaan.

Poliisi oli asioiden käänteistä hyvin perillä teleseurannan ansiosta. Mies lähti matkaamaan autollaan kohti Tampereen keskustaa, johon saavuttuaan hänet otettiin kiinni. Autoon tehtiin etsintä, ja autosta takavarikoitiin yhteensä 833 grammaa kokaiinia. Tavara oli niin sanotusti jatkettua: tästä määrästä 523 grammaa oli pitoisuudeltaan 50-prosenttista ja 311 grammaa 68-prosenttista.

Samalla päivämäärällä poliisi otti kiinni ja vangitsi edellämainitun kaksikon lisäksi hollantilaismiehen, jonka osalta oli perusteltuja syitä pitää häntä huumekaupan organisaattorina. Tutkinnan edetessä kävi selväksi, että hollantilaismies yhdessä kahden muun ulkomaalaismiehen kanssa oli toimittanut vuoden 2017 aikana useita kertoja satoja grammoja kokaiinia myytäväksi Suomeen ja keskitetysti Tampereen-seudulle.

Poliisin tukena tutkinnassa on teleseurannasta saatu aineisto, lukuisa määrä WhatsApp-keskusteluja sekä muita televalvontatietoja.

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Ahva hakee hollantilaismiehille vähintään kymmenen vuoden ehdottomia vankeusrangaistuksia useista törkeistä huumausainerikoksista. Suomalaismiehelle Ahva hakee vähintään viiden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nyt alkavat tärkeät viikot: kiinnostaako Tampere kotimaanmatkailijoita? – Näistä Tampereen kohteista haetaan tietoa netistä
 2. Poliisilta lisätietoa Haapalinnan tapahtumista: Yksi kuollut, yksi loukkaantunut vakavasti – Toinen epäilty alaikäinen
 3. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 4. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 5. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 6. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 7. Pilkington aloittaa isot yt-neuvottelut, koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä – "Liiketoiminnan yleiset näkymät ovat vaikeat "
 8. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 9. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 10. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 11. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 12. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 13. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 14. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 15. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Poliisilta lisätietoa Haapalinnan tapahtumista: Yksi kuollut, yksi loukkaantunut vakavasti – Toinen epäilty alaikäinen
 5. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 6. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 7. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 8. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 9. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 10. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 11. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 12. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 13. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 14. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 15. Nyt alkavat tärkeät viikot: kiinnostaako Tampere kotimaanmatkailijoita? – Näistä Tampereen kohteista haetaan tietoa netistä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.