Syyttäjä: Valkeakosken kaksoismurha syntyi raa`an väkivallan seurauksena, syyttäjä vaatii kahdelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia

toimitus

Kihlakunnansyyttäjä Heidi Ukskoski vaatii kahdelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia tammikuussa 2019 Valkeakoskella tapahtuneesta kaksoismurhasta. Teoista ovat syytettyinä kaksi miestä, joilla on entuudestaan merkittävää rikoshistoriaa muun muassa päihteiden maailmasta. Toisella uhreista oli kaksi alaikäistä lasta.

Haastehakemuksen mukaan molemmat surmatyöt ajoittuvat Valkeakoskelle samalle päivämäärälle ja samaan asuntoon. Ensimmäisen murhan kaksikko aloitti syyttäjän mukaan lyömällä uhriaan vessassa metallisilla putkilla päähän. Tämän jälkeen kaksikko oli syytteen mukaan hakannut uhria nyrkeillä asunnon vessassa.

Tämän jälkeen kaksikko oli hakannut uhria tylpällä esineellä sekä teräaseilla. Sitten kaksikko oli kuristanut uhria sillä seurauksella, että tämä oli kuollut. Kuolemansyy on ollut oikeuslääketieteellisen tutkimuksen mukaan kalloaivovamma sekä rintakehän pistovamma.

Tämän jälkeen kaksikko oli alkanut hakata toista uhria tylpällä esineellä sekä teräaseilla. Uhri oli kuollut väkivallan seurauksena. Uhri menehtyi oikeuslääketieteellisen tutkimuksen perusteella kaulan ja niskan teräasevammoihin ja niistä aiheutuneeseen verenvuotoon.

Tuon jälkeen kaksikko oli syyttäjän mukaan ryhtynyt peittelemään tekojensa jälkiä. Miehet olivat kerrostaloasunnossa sytyttäneet tulipalon keräämällä irtaimistoa toisen miehen ruumiin päälle.

Tämän jälkeen he olivat sytyttäneet materiaalin tuleen, ja vääntäneet asunnosta olevan lieden levyt päälle. Lisäksi miehet olivat irroittaneet levyjen säätönupit paikoiltaan. Palon suuremman leviämisen oli ehkäissyt naapuri, joka oli huomannut tulipalon ja ilmoittanut siitä välittömästi hätäkeskukseen.

Sitten kaksikko oli syyttäjän mukaan lähtenyt karkuun toisen uhrin käyttämällä henkilöautolla. He olivat syytteen mukaan polttaneet sen seuraavana päivänä Akaassa junaradan varressa.

Tapahtumien välisestä yöstä on kirjattu syyte rikoksentekijän suojelemisesta. Se koskee kolmatta henkilöä, joka on syyttäjän mukaan majoittanut kaksikon hyvin tietoisena siitä, että he ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin. Syyttäjän mukaan mies on tarjonnut kaksikolle myös vaatteet pakomatkaa varten.

Syyttäjä hakee miehille elinkautisia vankeusrangaistuksia. Rikoksentekijän suojelemisesta epäillylle miehelle vaaditaan sakkorangaistusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 7. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto
 15. YU: Ville Nieminen laittoi huvilansakin myyntiin – Löytyykö uusi osoite Ruotsista?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.