Seudun suurin pankki saa uuden pomon ylöjärveläisestä varatuomarista

Jani Vilpponen aloittaa OP Tampereen toimitusjohtajana syyskuun alussa. Marjo Rämö

Marjo Rämö

Jani Vilpponen viihtyy kaukalossa sekä laitahyökkääjän että puolustajan paikoilla. Vähän samantapaisia rooleja Vilpponen saa hoitaakseen pankkimaailmassa, kun hän nousee syyskuussa OP Tampereen toimitusjohtajaksi; hänen pitää puolustaa pankin entuudestaan vahvaa asemaa Tampereen seudulla ja löytää keinot luovia tulevaisuuteen.

– Kyseessä on Pirkanmaan mielenkiintoisin finanssialan tehtävä, Vilpponen toteaa.

Vilpponen on työskennellyt nykyisen toimitusjohtajan Mikko Rosenlundin aisaparina vuodesta 2011 lähtien. Varatoimitusjohtaja nousee toimitusjohtajaksi syyskuussa, kun Rosenlund jää eläkkeelle.

OP Tampereen hallituksen puheenjohtaja Markku Sotarauta kuvailee uuden toimitusjohtajan valintaprosessia vaativaksi ja raskaaksi soveltuvuuskokeineen ja testeineen. Aikaa siihen meni puolisen vuotta.

– Vilpposen näkemykset finanssialan kehityksestä erottivat hänet muista hakijoista. Hänen näkemyksensä OP Tampereen tulevaisuudesta on vaikuttava, Sotarauta perustelee valintaa.

Kaikki hakijat olivat OP Ryhmän sisältä, sillä tehtävään haluttiin firmaan jo sisäänajettu henkilö.

– Näin varmistettiin se, että hakija on sisäistänyt osuustoimintaperiaatteen ja meidän arvomaailmamme. Osuustoiminta on kuitenkin ihan kaikessa läsnä.

Pankkimaailmassa eletään nyt jännittäviä aikoja. Kilpailu tiivistyy ja ulkomailta on tulossa kansainvälisiä haastajia, jotka voivat olla hanakoita lähtemään hintakilpailuun. Kilpailija voi esimerkiksi tuoda markkinoille jonkin pienen tuotteen ja tarjota sitä erityisen halvalla.

Vilpponen kertoo, että OP Tampereella on hintakilpailukykyä, sillä pankin talous on kunnossa. Hän ei silti näe, että hintakilpailu olisi välttämättä aina paras tapa taklata kansainvälisiä kilpailijoita.

– Meidän kannattaa pikemminkin keskittyä kokonaisasiakkuuteen ja sen hoitamiseen, eikä vain johonkin yksittäiseen asiaan. Meidän on oltava maailman paras pankki pirkanmaalaiselle asiakkaalle, hän tiivistää.

Kuka?

varatuomari

suorittanut myös EMBA-tutkinnon ja perehtynyt finanssialan digitalisaatioon

syntynyt Tampereella, asuu Ylöjärvellä

on työskennellyt OP Tampereen lisäksi mm. Meritassa/Nordeassa

perheessä on vaimo ja kaksi jo täysi-ikäistä lasta

harrastaa jääkiekkoa, tennistä ja golfia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tampereella aloittaa 2 150 uutta ekaluokkalaista – koulutyö alkaa yhteensä 18 200 oppilaalla
 2. Poliisi tutkii Toijalan vesiskootterionnettomuutta – epäilee kuljettajia törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös vesijetit luovuttanutta epäillään rikoksesta
 3. Sisä-Suomen poliisin tilastot kertovat: huumausainerikollisuuden määrä kasvoi tuntuvasti alkuvuoden aikana
 4. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 5. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 6. Pirkanmaalla kaahailtiin maanantaina tuntuvia ylinopeuksia: 155 km/h mittarissa Kaukajärvellä, 170 km/h puolestaan Pirkkalassa
 7. Naisia kiusataan netissä ulkonäöstä, miehiä liikunnasta – "Henkilöitynyttä ja raakaa"
 8. Hämeensillan ajoradan kiveystyöt valmistuivat – seuraavaksi tehdään reunat
 9. Ovi käy jalkapallo-Ilveksessä: Yusif Moussa siirtyy Israelin pääsarjaan – "Ulkomaan hankinta on vaikea toteuttaa"
 10. Asuntosijoittajalle entistä paremmat vuokratuotot Tampereella – keskusta jää jälkeen kakkos- ja kolmosalueista
 11. Tänään rapsahti rahaa monen tilille verottajalta – mitä jos et saanutkaan, vaikka piti?
 12. Tampereen yliopiston tutkimus: Gluteeniton ruokavalio ei täysin palauta keliaakikolla suoliston normaalia toimintaa
 13. Maatilan lämpökeskus tuhoutui tulipalossa Mänttä-Vilppulassa
 14. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 15. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 2. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 3. Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."
 4. Rodeon myynti on edennyt loppusuoralle – Finlaysonin tilasta kamppailee kaksi yritystä
 5. Hämeenkadulta kaadetuista lehmuksista tuli hittituote uudessa muodossa – "Myös kotiseuturakkaus, yllätyksellisyys ja ekologisuus puhuttelevat"
 6. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"
 7. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 8. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 9. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 10. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 11. Katuruokatori Street Food Fiesta on tulossa Hämeenpuistoon – "Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään"
 12. Poliisi pysäytti perjantai-iltana Tampereella henkilöauton, jonka kuljettajaa oli syytä epäillä päihtyneenä ajamisesta – lopulta ratin takaa löytyi mies, jonka kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä ei ole mitään käsitystä
 13. TPV:n kanssa Suomen-mestaruuden 1990-luvulla voittanut Miika Juntunen sai töitä – yrittää nostaa KPV:ta suosta, rekrytointi sai osakseen valtavan julkisen hämmennyksen
 14. Tämä nainen järjestää nyt Tampereelle Tissiflashmobia – "Rinnat eivät ole sukuelimet", huomauttaa Päivi Kokkonen
 15. Lukijalta: Miksi vuokrat nousevat?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.