Paras Tamperelainen Kahvila on tässä! – Pyynikin näkötornin kahvila oli jälleen voittaja

Kaupunkilehti Tamperelaisen Paras Tamperelainen Kahvila-äänestyksen voittajaa ei tänäkään vuonna tarvitse arvailla. Se on jälleen Pyynikin näkötornin kahvila Pyynikinharjulla. Se keräsi annetuista 5 450 äänestä 17,5% prosenttia.

Myös sarjan toinen ja kolmas ovat samat kuin vuosi sittenkin. Toiseksi sijoittui Amurin Helmi Satakunnankadulla (12,5%) ja kolmanneksi Pella`s Cafe Hämeenkadulla (10,1%). Myös listan nelonen ja vitonen omat samoja kuin viime vuonna: Pyymäen Oma ja Vohvelikahvila.

Pyynikin näkötornin kahvilan keskustan toimipiste löytyy listan sijalta 17.

– Vähän vaikea löytää uusia syitä ja uusia sanoja, että miksi näin. Olemme tietysti valtavan iloisia suosiosta, tämä on todella hieno juttu. Erityisesti pitää arvostaa asiakkaitamme, jotka ovat löytäneet meille tiensä vuodesta toiseen ja pitävät tarjontaamme ostamisen arvoisena, toteaa yrittäjä Jaro Suoste tyytyväisenä.

Kahvilasarjassa äänestäneet löysivät kymmeniä täkäläisiä suosikkeja, mutta paljon oli mukana myös äänestäjiä jotka eivät osanneet nimetä sopivaa ehdokasta. Ei osaa sanoa-vaihtoehtoa äänestäneistä oli menossa mukana yhteensä 6,2 prosenttia.

– Palkinnot tuntuvat aina mukavilta. Palkitseminen on myös aina merkki siitä, että työ on onnistunut hyvin, kertoi Jaro Suoste haastattelussa viime vuonna.

Kahvila on auki jokaisena päivänä vuodessa. Juhannusaattona ja jouluaattona aukioloajat ovat tavallista lyhyemmät. Muuten kahvila palvelee aamuyhdeksästä iltayhdeksään.

– Vanhemmat tähdensivät sitä, että on olennaista että ihmiset tietävät että kahvila on käytännössä aina auki, toisen polven yrittäjä Jaro Suoste kertoi Tamperelaisen voittohaastattelussa kesällä 2018.

Vuosittainen asiakasmäärä liikkuu 150 000 ja 200 000 asiakkaan välimaastossa.

– Kaikki lähtee loistavasta henkilökunnasta. Työntekijöitä ei voi kiittää liikaa. Sitten puhutaan tuotteesta, joka pysyy tasalaatuisena ja hyvänä, Suoste kuvailee.

Näkötornin kahvila koetaan erittäin vahvasti tamperelaisena brändinä. Jaro Suoste sanookin, ettei konseptilla ole valtavaa hinkua tai edes tarvetta laajentua lähikuntiin.

– Jos sopiva yhteistyökumppani löytyisi, niin emme tietysti kieltäydy keskustelusta tai suunnittelusta, mutta sanotaanko että sellaista aktiivista hakua meillä ei tällä hetkellä ole sen asian suhteen päällä.

– Muuntautumismahdollisuudet ovat konseptin suhteen aika vähissä, mutta ei se ole meidän tapauksessamme erityisesti huono asia. Ihmisillä on aika selkeä käsitys siitä, mitä saa kun asioi Pyynikillä munkilla ja kahvilla, Suoste kertoo.

Suoste on ehtinyt vuosien varrella tehdä huomioita myös siitä, paljonko Pyynikin korkeuksissa vierailee munkkikahveilla ulkomaalaisia turisteja.

– Kesäiseen aikaan voi tehdä sellaisen karkean arvion, että heitä on 10–15 prosenttia asiakaskunnasta. Turistien osuus ylipäätään on noin kolmannes asiakkaista kesäkaudella. Kun vuosi kääntyy syksyyn ja lokakuulle, heidän määränsä laskee oikeastaan samantien, Jaro Suoste sanoo.

Listan Top 20 näyttää tältä

1. Pyynikin Näkötornin kahvila (Pyynikki) 17,5%

2. Amurin Helmi 12,9%

3. Pella`s Cafe 10,1%

4. Pyymäen Oma 8,1%

5. Vohvelikahvila 7,5%

6. Café Pispala 7,3%

7. Kaffila 6,9%

8. Aamurusko 6,5%

9. Fazer Café 5,9%

10. Kahvila-Konditoria Mari 5,8%

11. Cafè Europa 5,7%

12. Tallipihan kahvila 5,7%

13. Bistro Venla 4,7%

14. Mama Bear 4,5%

15. Kahvila Runo 4,3%

16. Kissakahvila Purnauskis 4,0%

17. Pyynikin Näkötornin kahvila (Keskustori) 4,0%

18. 3D Crush Cafe 3,9%

19. Cafe & Bakery Mimosa 3,7%

20. Bakery Cafe Puusti 3,7%

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut