Paras Tamperelainen Bilepaikka on ratkennut – Voitto meni jälleen kerran legendaariselle Dorikselle

Doriksen ravintolapäällikkö Antti Kokko antaa kiitosta erityisesti ravintolansa Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tämä on sellainen brändi, joka on ollut Tampereen yökiitäjille tuttu nimi jo vuodesta 1986. Puhutaan nimittäin Aleksanterinkadun legendaarisesta Doriksesta, joka on varmasti erityisen tuttu kaikille heille, jotka ovat Tampereella joskus korkeakouluopintoja suorittaneet.

Ja maine säilyy nähtävästi sukupolvelta toiselle. Doris on nimittäin Paras Tamperelainen Bilepaikka -voittaja jälleen kerran. Toiseksi sijoittui Klubi ja kolmanneksi Jack the Rooster.

Huomioitavaa tuloksessa on se, että yli viidennes vastaajista ei osannut nimetä suosikkibilepaikkaansa.

Nykyisellä päälliköllä, vastuullisissa saappaissa vuoden 2015 alusta olleella Antti Kokolla on suunnitelmia myös syksyllä aloittavia opiskelijoita varten. Doris on hiljalleen lisännyt aukiolopäiviään, ja nyt seuraavaksi aukioloa puuhataan keskiviikolle. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Doriksessa saa menojalka vipattaa viikon jokaisena päivänä.

– Siinä on omanlaisensa maksimi sitten saavutettu: Doris, jossa voi juhlia viikon jokaisena päivänä. Homma tuntuu menevän niin, että arkipäivisin lattian valtaavat opiskelijat, viikonloppuisin sitten he, jotka ovat olleet joskus vuosia sitten niitä opiskelijoita, Kokko naurahtaa.

Ravintolapäällikkö on ilahtunut Bilepaikka-äänestyksen mukavasta tuloksesta.

– Ensimmäisenä on syytä kiittää henkilökuntaa, joka on kertakaikkiaan loistavaa ja todella omistautunutta porukkaa. Sitten kiitos tietenkin asiakkaille. Hämeenkatu ja Tampereen keskusta vaikuttaa joskus olevan kuin pommitusten jäljiltä, mutta se ei yökiitäjiä haittaa. Kun yössä väki haluaa lähteä jatkojen jatkoille, siinä auttaa se mielikuva, että Doris on aina auki, Kokko sanoo.

KunKokko tuli hieman yli neljä vuotta sitten puikkoihin, hänellä oli selvä visio siitä, mitä yöravintolalle tulisi tehdä.

– Doris oli yleisilmeeltään aika tummanpuhuva siinä vaiheessa. Kaikki oli hyvin rock ja estetiikka oli pikemminkin synkkää kuin värikästä. Halusin siitä meiningistä hiukan eroon, ja saada enemmän sävyjä ja värejä joukkoon, Kokko kuvailee.

Ravintola oli jo vanhassa muodossaan tehnyt Ulvilasta Tampereelle muuttaneeseen Kokkoon vaikutuksen. Opiskelija Kokko tajusi ensimmäistä kertaa syksyllä 2005, että paikassa on jotenkin erityisen hyvä meininki.

– Sitä meininkiä olen halunnut erityisesti vaalia. Henkilökunta on sellaista porukkaa, joka pyrkii siihen, että asiakkailla on mahdollisimman hauskaa ja että kaikki varmasti viihtyvät. Lisäksi meillä käy seitsemän DJ:tä, jotka omalla panoksellaan vastaavat samaan tavoitteeseen, Kokko kuvailee.

Tulevaisuuden osalta tavoitteet ovat maltillista laatua. Doris on ollut olemassaolonsa ajan samoissa tiloissa, jotka toisaalta ovat luoneet paikalle oman erityisyytensä, mutta toisaalta myös tilan, jota ei helposti laajenneta suuntaan tai toiseen.

– Tässähän nyt syksyllä ollaan menossa eräänlaista viimeistä satamaa kohti, kun ovet aukeavat keskiviikkonakin, Kokko sanoo.

Monitoimimies on mukana myös viereisen Kumma-ravintolan, jossa hän on yrittäjänä. Kun perheeseen kuuluu kaksi lasta ja vaimo, vapaa-aika on usein kortilla. Silti mies haluaa pitää myös lomia.

Juttua muokattu 19.6. kello 15.31: Antti Kokko on Doriksen ravintolapäällikkö, ei ravintolan yrittäjä kuten jutun aiemmasta versiosta voi saada käsityksen.

Juttua muokattu 19.6. kello 15.52: Korjattu Doriksen voittama titteli oikeaksi: Paras Tamperelainen Bilepaikka.

Listan Top 20 näyttää tältä

1. Doris 16,1%

2. Klubi 14,4%

3. Jack the Rooster 12,6%

4. Ilona 10,3%

5. H5 10,0%

6. Ihku 9,2%

7. Olympia 7,9%

8. Paapan Kapakka 7,8%

9. Ruby & Fellas 6,2%

10. Vastavirta-klubi 5,7%

11. Ilves Bar & Night 4,7%

12. Kaijakka 4,5%

13. Teerenpeli 4,1%

14. Bricks 3,9%

15. Yo-talo 3,7%

16. Henkka 3,5%

17. Tiikerihai 3,4%

18. Tillikka 3,3%

19. Ranta 2,8%

20. London 2,7%

Aiheeseen liittyvää

  1. Tamperelaisen ravintolaäänestyksissä jo ennätysmäärä vastaajia – Tässä vielä Paras Tamperelainen Bilepaikka 2019 -kärki juuri nyt
    25.5.2019 20:00
  2. Tässä on Paras Tamperelainen Bilepaikka 2017 – "Monipuolisuus on valttikorttimme"
    28.6.2017 20:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut