Päivi Räsäsen puheet aiheuttivat taas piikin kirkosta eroamiseen – "Toiset vastustavat, toiset kannattavat"

Arkistokuva. Marko Kekki

Joonas Alanne

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kirjoitti eilen arkkipiispa Tapio Luomalle osoittamassaan avoimessa kirjeessä harkitsevansa kirkosta eroamista. Syynä on se, että kirkko on ilmoittautunut Pride-tapahtuman viralliseksi kumppaniksi.

– Suuri joukko aktiivisia, Raamattua elämänsä ja uskonoppinsa auktoriteettina pitäviä kirkon jäseniä pohtii tällä hetkellä, voiko kirkkoa pitää enää hengellisenä kotinaan. He kyselevät, missä tulee vastaan raja, jota ei voi enää ylittää. Tätä pohdintaa käyn itsekin, kirjoitti Räsänen.

Eroakirkostafi-palvelun tilastoissa Räsäsen kommentit heijastuivat jälleen eropiikkinä. Normaalisti kirkosta eroaa noin 70 ihmistä päivässä, mutta puoleen päivään mennessä heitä oli tullut jo noin 200. Eilen kirkosta ehti erota 350 jäsentä.

Palvelun ylläpitäjät arvioivat, että tänään kirkosta on eroamassa lähemmäs tuhat ihmistä.

Eroajat voivat halutessaan perustella eroaan sivustolla. Osa kommentin jättäneistä on kertonut vastustavansa Päivi Räsäsen arvomaailmaa ja toiset taas kannattavansa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Räsänen on vaikuttanut kirkosta eroamiseen. Lokakuussa 2010 Räsäsen kommentit Yle TV2:n Homoillassa.

– Silloin erosi yli 40 000 ylimääräistä sen normaalivirran päälle. Kaiken kaikkiaan mentiin yli 80 000:n, muisteli palvelun perustaja Jori MäntysaloTamperelaiselle joulukuussa 2018.

– Kirkosta eroaminen näyttää olevat varsin löysässä, silloin kun Päivi Räsänen jotenkin ottaa kantaa kirkollisiin kysymyksiin. Monen palautteen sisältö on pelkästään Päivi Räsänen. Tämä kertoo omaa kieltä tilanteesta, toteaa palvelun tiedottaja Petri Karisma

Eroakirkosta.fi on vuonna 2003 avattu tamperelaistaustainen palvelu, jonka avulla valtionkirkoista on eronnut jo lähes 700 000 ihmistä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tamperelaislähtöinen eroakirkosta.fi 15 vuotta: "Tiesimme, että siitä tulee suosittu" 29.12.2018 8:00
  2. Eroakirkosta.fi julkaisi tilastoja – Näin paljon erottiin kirkosta Tampereella alkuvuoden aikana 4.7.2016 11:52

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut