Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllättävä syy jättää nyt autoja tielle helteellä – Autoliitto: ”Upota juomat mieluummin katiskassa veteen”

Autojen akkuja tappaa paitsi helle, myös erilaisten lisävarusteiden käyttö. Jälkimmäisestä syntyvä avuntarve työllistää Autoliiton tiepalvelua joka juhannus.

Tyypillisesti akku tyhjentyy, kun musiikkia kuunnellaan auton soittimesta auton ollessa sammuksissa.

Myöskään matkapuhelimien ja muiden älylaitteiden lataamiseen tai autojääkaapin käyttöön ei virtaa ole rajattomasti tarjolla, liitto muistuttaa.

– On tärkeää muistaa, että akku latautuu vain auton ollessa käynnissä. Mökille päästyä juomat kannattaakin viilentää mieluummin veteen upotetussa katiskassa kuin autojääkaapissa, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo.

Jos akku kuitenkin aiheuttaa ongelmia, ei varsinkaan uudempiin autoihin kannata antaa virtaa omatoimisesti toisesta autosta. Virhe esimerkiksi kaapelien kytkennässä tai huonot kaapelit saattavat aiheuttaa vakavia vaurioita sekä virtaa antavan että avustettavan auton sähköjärjestelmiin ja huonossa tapauksessa sytyttää koko auton palamaan. Vakuutus ei tällaisessa tapauksessa korvaa vahinkoja.

– Apuvirran antoon on syytä pyytää ammattiapua useammastakin syystä. Tiepalvelumiehillä on vankka kokemus ja asianmukaiset, nykyaikaisen ajoneuvotekniikan edellyttämät välineet apuvirran antoon. Jos vahinko jostain syystä silti pääsee sattumaan, tiepalvelulla on aina vastuuvakuutus, Vesalainen kertoo.

Mahdollisia ongelmatapauksia varten kannattaa tallentaa puhelimeen Autoliiton yleisen tiepalvelun maksullinen numero 0200 8080, jolla apua saa hädän tullen. Tilatut palvelut ovat maksullisia.