Saunatakki päällä ilmainen bussikyyti – Valtakunnallisen Saunapäivän päätapahtuma pidetään Tampereella 27. heinäkuuta

Tampereella saa saunatakki päällä Nysseltä ilmaisen bussikyydin Saunapäivänä 27. heinäkuuta. Events Tampere

Vilho Rajala

Tampere on heinäkuussa valtakunnallisen Saunapäivän keskipiste. Saunapäivää vietetään kaupungin keskustassa Ratinanniemessä, missä pidetään yleisölle avoin ja maksuton tapahtuma lauantaina 27. heinäkuuta kello 14–22.30.

Tapahtumassa on noin 20 saunaa, joihin kuka tahansa löylyjä rakastava on tervetullut saunomaan. Lisäksi alueella on muun muassa musiikkia, pihapelejä, terasseja ja suomalaista kesäruokaa.

Valtakunnallisen Saunapäivän taustalla on Saunapäivä-kampanja, joka on Ylen kesän 2019 kärkihanke. Sen tarkoituksena on juhlistaa suomalaista saunakulttuuria ja saada koko Suomi saunomaan yhdessä. Ylen kesäkampanja huipentuu Ratinanniemen festivaalipuistossa pidettävässä tapahtumassa.

Tampere on luonteva valinta Saunapäivän tapahtumapaikaksi, sillä Tampere on nimetty maailman saunapääkaupungiksi. Tampereen seudulla on Suomen eniten yleisiä saunoja ja niiden taso on korkea.

Kaupungin saunayhteisön pitkäjänteinen ja tavoitteellinen työ suomalaisen saunakulttuurin puolesta on johtanut siihen, että Tampereen saunakulttuuri on elävää, värikästä ja elinvoimaista.

– Tampere on kuin onkin Suomen saunapääkaupunki eli nyt näytetään maailmalle yhdessä mistä tuo nimitys tulee. Kaikki tamperelaiset siis liikkeelle, etenkin kun Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse on tapahtumassa mukana: Saunapäivänä yöliikennettä lukuun ottamatta saunatakki päällä saa ilmaisen bussikyydin, mainitsee kaupunkitapahtumien päällikkö Saara Saarteinen Events Tampereesta.

Ylen kampanjassa kannustetaan yleisiä ja yksityisiä saunoja ympäri maan mukaan Saunapäivään. Ideana on, että kuka tahansa voi avata saunansa ovet yleisölle. Mukaan voi ilmoittautua Ylen verkkosivuilla Sivustolle kootaan maanlaajuinen saunakartta.

Lisäksi sivulle tulee näkymiin löylymittari, johon voi merkitä saunomiskerrat.

Heinäkuussa lauantai-iltaisin nähdään neliosainen Saunapäivä-sarja Yle TV1:ssä, joka huipentuu lauantaina 27. heinäkuuta nähtävään, ympäri Suomea tehtävään suoraan lähetykseen.

Ratinaniemen tapahtuman tuottaa Tampere-talon tapahtumayksikkö Events Tampere.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko tässä ensimmäinen striimattu kesäteatterin ensi-ilta? – Viikinsaaren kesäteatteri kokeilee kesäkomedian kanssa uudenlaista konstia
 2. Takahuhdin rivitalopalossa kuoli yksi henkilö – Poliisi: Ei epäillä liittyvän rikosta
 3. Ravintolakisa on loppusuoralla, äänestysaikaa enää keskiviikkoon – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2020 kärkikymmenikkö juuri nyt!
 4. Keskuspuhdistamoon liittyvät viemäriurakat alkavat Härmälässä, Raholassa ja Hatanpäällä – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 5. Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"
 6. Kysely: Korona sai suomalaiset tukiostoksille verkkoon
 7. Helsingin poliisin laaja ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinta laajentunut lisää – Epäiltyjen määrä nousi
 8. Rasvakeitin ylikuumeni tamperelaisessa ravintolassa – Henkilökunta sammutti tulipalon alun yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa
 9. Pojat eivät uskaltaneet tulla katolta alas – Pelastuslaitos haki
 10. Matkailu: Olisitko arvannut, että Suomesta löytyy yhä 80 majakkaa, kun mukaan lasketaan myös pookit? – Minna Tauru olisi, sillä hän harrastaa majakoiden bongaamista
 11. "Valmistuvat ovat juhlansa ansainneet" – Tampereen ammattikorkeakoulun kevätjuhlan korvaa videotervehdys
 12. Tamperelaismies potkaisi itselleen tuntematonta miestä kasvoihin – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta
 13. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 14. Muistatko, kun paluuottelua pohtiva Mike Tyson otteli Tammer-turnauksessa 1980-luvun alussa? – Helsinkiläinen Simo matkusti Tysonin kanssa taksissa Rosendahlista Pispalaan syksyisenä iltana
 15. Tampereen Yliopiston Laulajilta virtuaalinen laulutervehdys – etäkuorossa nähdään laulun lisäksi arkisia askareita

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaismies potkaisi itselleen tuntematonta miestä kasvoihin – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta
 2. Suomalaiset imuroivat ihmeen vähän – kuinka usein kotona oikeasti pitäisi imuroida?
 3. Nokian Pirkkalaistorille tulee uusi kesäkahvila – "Myyjien on hyvä muistuttaa asiakkaita säilyttämään riittävät turvavälit"
 4. Muistatko, kun paluuottelua pohtiva Mike Tyson otteli Tammer-turnauksessa 1980-luvun alussa? – Helsinkiläinen Simo matkusti Tysonin kanssa taksissa Rosendahlista Pispalaan syksyisenä iltana
 5. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 6. 17. maaliskuuta vuonna 2020 oli se päivä, jolloin ylöjärveläiselle Matille valkeni ettei oman alan töitä ole tiedossa kuukausiin – Samana päivänä olisi alkanut Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertue
 7. Tampereen Yliopiston Laulajilta virtuaalinen laulutervehdys – etäkuorossa nähdään laulun lisäksi arkisia askareita
 8. Ravintolakisa on loppusuoralla, äänestysaikaa enää keskiviikkoon – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2020 kärkikymmenikkö juuri nyt!
 9. Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"
 10. Nyt tyhjenee Tammerkoski kolmeksi vuorokaudeksi – Syynä on Hämeensillan peruskorjauksen loppusuora
 11. Pojat eivät uskaltaneet tulla katolta alas – Pelastuslaitos haki
 12. "Valmistuvat ovat juhlansa ansainneet" – Tampereen ammattikorkeakoulun kevätjuhlan korvaa videotervehdys
 13. Poliisi varoittaa vanhempia lasten Whatsapp-karkaushaasteesta, joka kiertää ainakin Tampereen Kissanmaalla – "Viranomaisten hälyttämisellä apuun ei saa leikkiä"
 14. Kolme bussilinjaa siirtyy pitkäaikaiselle kiertoreitille maanantaina
 15. Keskuspuhdistamoon liittyvät viemäriurakat alkavat Härmälässä, Raholassa ja Hatanpäällä – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.