Vegaanikin voi nauttia raparperiherkuista – tarpeellisen kalsiumin saa kauramaidosta kuten soija- ja mantelijuomistakin

Moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia, joten ne sopivat hyvin raparperin kanssa nautittaviksi. Kimmo Seppälä

toimitus

Raparperinkanssa suositellaan nautittavaksi maitotuotteita, sillä raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo ihmiselle välttämätöntä kalsiumia. Maidon sisältämä kalsium korvaa elimistössä oksaalihapon sitoman kalsiumin.

Mutta voiko raparperia nauttia maitoa korvaavien tuotteiden kanssa? Kyllä voi, sillä moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia niin, että sitä on yhtä paljon kuin maidossakin.

Kalsiumia on myös joissakin kasvispohjaisissa vaniljakastikkeissa. Tuoteselosteet kannattaa kuitenkin lukea tarkkaan, sillä kaikkiin tuotteisiin kalsiumia ei ole lisätty.

Kirjoittaja: Minna Muuronen

Aiheeseen liittyvää

  1. Valitsetko lehmän maidon vai kauramaidon? – Tutkija kertoo yllättävästä ilmastofaktasta MT:lle 7.12.2018 12:02

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut