Perussuomalaisten puoluekokous pidetään viikonloppuna Tampereella – Halla-ahon jatko on selvä, mutta muista luottamustoimista käydään tiukka kilpailu

Pekka Ruissalo

Gallupeissa jyräävä Perussuomalaiset pitää puoluekokouksensa viikonvaihteessa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Kokous alkaa lauantaina kello 8 ilmoittautumisilla ja päättyy sunnuntaina myöhemmin.

Kokouksessa valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan kestäväksi toimikaudeksi puolueen puheenjohtaja, kolme puolueen varapuheenjohtajaa, joista vähintään yhden on oltava nainen ja vähintään yhden on oltava mies sekä puoluesihteeri. Se on jo tiedossa, että puheenjohtajana jatkaa Jussi Halla-aho.

Varapuheenjohtajien tehtäviin on tunkua: 1. varapuheenjohtajan paikasta kilvoittelevat kansanedustajat Leena Meri ja Riikka Purra. Toisen varapuheenjohtajan tehtävään pyrkii viisi ehdokasta: tamperelaisen Sakari Puiston ohella tarjolla ovat Arja Juvonen, Mika Niikko, Heikki Tamminen sekä Sebastian Tynkkynen.

Kolmannen varapuheenjohtajan paikasta kisailevat Juho Eerola ja Jari Ronkainen

Puoluesihteerikilpailu on ennakkoon kilpailluin. Ehdokkaita on peräti 12: Jarno Eerola, Simo Grönroos, Ilpo Heltimoinen, Jyrki Lohi, Arto Luukkanen, Riku Nevanpää, Mira Nieminen, Jyrki Niittymaa, Markku Palomäki, Maiju Tapiolinna, Tanja Vahvelainen ja Antti Valpas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.